Peugeot 508 Sport Enginereed i službeno stigao u Hrvatsku, početna cijena 496.900 kuna

Peugeot 508 Sport Engineered stigao je u Hrvatsku…

Peugeot na najučinkovitijim vozilima marke, Peugeot 508 limuzina i SW je upravo predstavio prvi dio priče o odjelu Peugeot Sport Engineered. Francuski je proizvođač osmislio novu vrstu performansi koje čuvaju okoliš i omogućuju spajanje sportskog izgleda i tehnologije u novoj izvedbi Neo-Performance. Potpis koji čine tri nove linije Kryptonite istovremeno ukazuje na novi identitet odjela Peugeot Sport i podsjeća na svjetlosni potpis serijskih modela, a nadahnuće crpi i iz nasljeđa marke sa stražnjim svjetlima modela Peugeot 504 Coupé.

Najsnažniji 508 iz hibridnog sklopovlja razvija 360 KS i 520 Nm, što mu omogućuje sprint do ‘stotke’ u 5,2 sekunde. Uparen je sa automatskim EAT8 mjenjačem koji broji 8 stupnjeva prijenosa, a tu je i potpuno električni modus s kojim se može proći 42 kilometara.

Novi 508 Peugeot Sport Engineered dostupan je u tri boje karoserije: posebna siva boja Sélénium, crna boja Perla Nera i crna boja Nacré. Svi natpisi vozila 508 Peugeot Sport Engineered crne su boje kako bi se naglasio prirodni sportski izgled modela Peugeot 508. 508 Peugeot Sport Engineered do registracije u Hrvatskoj starta s cijenom od 496.900 kuna.

Autor