VOZILI SMO

Peugeot e-208, e-2008, 3008 Hybrid, 508 Hybrid, 508 SW Hybrid i 508 PSE predstavljeni u Zagrebu

Peugeot e-208: futuristic & young: u B segmentu koji sve više stremi k standardizaciji, nauštrb aspekata kao što su zadovoljstvo ili mladenački duh, Peugeot se ističe i zavađa s atraktivnim, elegantnim Peugeot e-208. Njegov vrhunski izgled ističe se sportskim, živahnim i šarmantnim linijama…

Novi Peugeot 208 nudi tri različite mogućnosti izvora energije – struju, benzin ili dizel. Linija karoserije više ne diktira upotrebu vozila! Ova nova generacija novog Peugeot e-208 prepoznatljiva je po svojem inovativnom dizajnu koji sa sobom donosi mladenački duh i energiju. Osim prepoznatljiva, originalna stila, novi Peugeot e-208 također utire nove putove s novom generacijom sustava Peugeot i-Cockpit© s 3D instrument pločom i cijelim nizom sustava za pomoć u vožnji, značajki koje su inače rezervirane za više tržišne segmente.

Peugeot e-208 opremljen je baterijom velikog kapaciteta od 50 kWh koja omogućuje da se dosegne domet do 340 km prema postupku homologacije WLTP i 450 km prema normi NEDC. Toplinska regulacija baterije, cirkuliranjem tekućine omogućuje brzo punjenje, optimirani domet i dulji vijek trajanja. Garancija na bateriju je 8 godina ili 160 000 km uz minimalno 70 % kapaciteta punjenja. Kapacitet pogonske baterije iznosi 50 kWh. Načini punjenja fleksibilni su i prilagođavaju se svakoj svakodnevnoj situaciji. Dostupna su tri načina punjenja:
▪ standardnom ili pojačanom utičnicom Green Up™ koji dolazi s kablom za punjenje, za potpuno punjenje
za 16 sati
▪ uređajem Wall Box: omogućuje potpuno punjenje za 5h00 kroz trofazni OBC (11 kW) ili za 8 sati kroz
jednofazni OBC (7,4 kW),
▪ javnim terminalom: toplinska regulacija baterije omogućuje upotrebu punjača od 100 kW te se vozilo
može napuniti za 80 % u 30 min.

Peugeot e-208 nudi odgođeno punjenje koje se može programirati na zaslonu navigacijskog sustava ili u aplikaciji MyPeugeot® na pametnom telefonu. Taj sustav omogućuje i da se započne ili zaustavi punjenje u bilokojem trenutku te da se provjeri razina napunjenosti.

Peugeot e-2008: SUV najnovije generacije

Zaljubljenik u slobodu i strastveni predstavnik vizije marke PEUGEOT o uzbudljivoj budućnosti, ovo vozilo predstavlja iznimno modernu interpretaciju instinktivne i svestrane vožnje. Po dimenzijama je istinski pripadnik segmenta SUV-ova te se ističe svojim snažnim i jedinstvenim stilom. Opremljen je najmodernijom tehnologijom koja uključuje najnoviju generaciju sustava Peugeot i-Cockpit® 3D te opremu i sustave za pomoć u vožnji koji su rezultat vrhunskog znanja i stručnosti marke Peugeot.

Peugeot e-2008 nema specifičnu siluetu nego nekoliko detalja koji suptilno podvlače njegovu
elektrificiranu osobnost:
-presijavajući logotip lava, koji se naizmjenično reflektira u plavoj i zelenoj boji, ovisno o kutu gledanja,
– specifični monogram,
– elegantnu prednju masku u boji karoserije,
– ekskluzivne presvlake sjedala Alcantara© « Gris Greval » na PEUGEOT e-2008 GT,
– na kraju, iskustvo u vozilu je upotpunjeno specifičnim prikazom na električnim izvedbama, na 3D zaslonu kao ina zaslonu na dodir.

Načini punjenja fleksibilni su i prilagođavaju se svakoj svakodnevnoj situaciji. Dostupna su tri načina punjenja:
• standardnom ili pojačanom utičnicom Green Up™ koji dolazi s kablom za punjenje, za potpuno
punjenje za 16 sati;
• uređajem Wall Box: omogućuje potpuno punjenje za 5h00 kroz trofazni OBC (11 kW) ili za 8 sati kroz
jednofazni OBC (7,4 kW) ;
• javnim terminalom: toplinska regulacija baterije omogućuje upotrebu punjača od 100 kW te se vozilo
može napuniti za 80 % u 30 min.

Zadovoljstvo uzbudljive vožnje Full Electric
Vozač će profitirati u potpunoj tišini i odsustvu vibracija prilikom vožnje u prvom 100 % električnom SUV Peugeot e-2008. Elektromotor snage 100 kW (136 KS) i raspoloživim okretnim momentom 260 Nm osigurava užitak u vožnji u svim situacijama. Baterija kapaciteta 50 kWh osigurava autonomiju kako bi se doseglo 310 km ovisno o normi WLTP. Garancija na baterije je 8 godina ili 160 000 km za 70% svog kapaciteta punjenja. Kapacitet pogonske baterije iznosi 50 kWh.

Budući da vrsta pogona ne utječe na karakteristike SUV Peugeot 2008, baterije su raspoređene ispod podnice. To garantira prostornost i volumen prtljažnika istovjetan termičkim izvedbama.
Posebna pozornost stavljena je na dinamičko držanje ceste SUV Peugeot e-2008, nezaobilazno obilježje marke i koja osigurava dodir s cestom užitak u vožnji usporedan s benzinskim i dizelskim izvedbama.

Peugeot plug-in Hybrid

Iskustvo vožnje u Peugeot vozilima koji vam jamče užitak i jedinstveni doživljaj vožnje. Zahvaljujući čarobnom učinku potpuno električnog načina rada (ZEV), učinkovitosti pogona na
sva četiri kotača (HYBRID4), vrhunskoj dinamici u sportskom načinu rada i svestranosti hibridnog načina rada.

Tehnologija je jednostavna i intuitivna te vam pruža apsolutnu slobodu: slobodu vožnje u vozilima prilagođenim gradskim cestama i neasfaltiranim stazama. Slobodu izbora: pogon na
dva ili četiri kotača, 225 KS ili 300 KS, limuzina, SW ili SUV. Slobodu odabira između četiri načina vožnje.

Ta dva nova motora konkretan su dokaz vizije marke Peugeot koja podrazumijeva uzbudljivu mobilnost bez ograničenja, koja je svakim danom sve učinkovitija. #UnboringTheFuture. Jednostavno i brzo punjenje baterije

Za potpuno punjenje potrebno je:
• oko 7h sa standardnom utičnicom (OBC od 3,7 kW, 8 A)
• oko 4h sa snažnijom utičnicom tipa Green’up® (OBC od 3,7 kW, 14 A)
• manje od jednog sata i 45 minuta ako upotrebljavate Wallbox (OBC od 7,4 kW dostupan u opciji,
32 A).

Peugeot 3008 Hybrid4: svuda i uvijek

SUV Peugeot 3008 dobiva novu dimenziju zahvaljujući visokoučinkovitoj verziji motora Hbrid4 koja se odlikuje snagom koja dosad još nije viđena među vozilima Peugeot serijske proizvodnje. Ta prvoklasna izvedba dolazi s pogonom na sva četiri kotača i postiže snagu od 300 KS/220 kW.

To je rezultat kombinacije motora PureTech od 200 KS/147 kW i dva električna motora (jedan na prednjoj osovini i drugi na stražnjoj osovini) od kojih svaki razvija snagu od 110 KS/80 kW.
Ubrzanje od 0 do 100 km/h postiže se u 5,9 sekundi. Kapacitet baterije iznosi 13,2 kWh za potpuno električni domet od 59 km prema normi WLTP.

Pogon na sva četiri kotača omogućuje poboljšanu vučnu silu na zahtjevnim podlogama. Rezultat je savršeno prianjanje: neovisno o tome je li cesta mokra, prekrivena blatom il snijegom ili pak zavojita, snaga se ravnomjerno raspoređuje na sva četiri kotača vozila. Peugeot 3008 Hybrid4 nudi, dakle, veliku snagu i pogon na sva četiri kotača, dok je emisija CO2
najniža na tržištu: od 29 g CO₂ po kilometru u skladu s protokolom WLTP.

Nova multilink stražnja osovina pruža iznimnu udobnost za putnike, dok njezina ugradnja nije utjecala na prostranost niti na obujam prtljažnika iznad podnice. Istovremeno, uz gamu motora HYBRID4 u ponudi je izvedba HYBRIDs pogonom na dva kotača, snage 225 KS (165 kW), koji ujedinjuje motor PureTech snage 180 KS/132 kW s električnim motorom snage 110 KS/80 kW.

Peugeot 508Hybrid i 508 SW Hybrid: potouno učinkoviti

Peugeot 508 Hybrud i 508 SW Hybrid u pogonskom sklopu povezuju motor PureTech 180 KS/132 kW s električnim motorom snage 110 KS/80 kW za najveću ukupnu snagu od
225 KS/165 kW. Pri izradi motora Hybrid koji se nalazi u modelima Peugeot 508 i 508 SW posebna je pažnja posvećena pružanju dodatnog užitka u vožnji.

Troškovi upotrebe optimizirani su zahvaljujući najvišoj razini učinkovitosti s emisijom CO2 manjom od 49 g CO2 po kilometru prema normi WLTP(2). Kapacitet baterije od 11,8 kWh jamči 100 % električnu autonomiju od 50 km prema normi WLTP (60 km prema normi NEDC).

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin