PEUGEOT HRVATSKA

Peugeot je pripremio primamljivu servisnu akciju za amortizere!

Peugeot je pripremio zimsku servisnu akciju za članove kluba vjernosti PEUGEOT Zauvijek do 28. ožujka 2020, a ona uključuje kontrolu i popust na dijelove ovjesa za vozila…

Uz standardne popuste koje ostvaruju članovi kluba na dijelove za održavanje, članovi sada ostvaruju poseban popust od 30 % na prednje i stražnje amortizere kao i dijelove ovjesa.

Kako bi vlasnici vozila uživali u svakoj vožnji, besprijekorni amortizeri i njihova ispravnost su posebno bitni. Njihovo prirodno trošenje kroz vrijeme ima štetne posljedice za udobnost, a izričito i za sigurnost jer osiguravaju držanje kotača u kontakt sa tlom bez obzira na uvjete na cesti. Tijekom 20.000 prijeđenih kilometara barem milijun puta upijaju udarce, stabiliziraju svaki kotač i omogućuju normalni rad opruge.

Osim o kilometrima, njihovo trošenje ovisi o težinu vozila i stanju ceste. Iako postoji znakovi upozorenja (teško upravljanje u krivinama, gubitak prianjanja prilikom ubrzanja, udarci kod prijelaza na neravninama) pojavljuju se uglavnom prekasno, kad je put zaustavljanja već produžen do 35%, osjetljivost na aquaplanning povećana do 15% a gume se troše do 25% brže. Neispravan ovjes je u Hrvatskoj treći razlog pada na tehničkom pregledu.

Zato je bitno nakon prvih 80.000 km kontrolu amortizera i ovjesa povjeriti ovlaštenom servisu , a uz ove odlične pogodnosti svakako savjetujemo odlazak na kontrolu kako bi se vijek trajanja dijelova ovjesa produljio!

 

Autor