NOVI MODEL

Peugeot Landtrek novi je pick-up koji nije dostupan za Europu!

Peugeot je noćas objavio fotografije novog modela Landtrek koji je rezerviran isključivo za Južnu Ameriku i Afriku…

Francuski pick-up prvenstveno je zamišljen kao radni stroj; nasljednik legendarnog Peugeotovog 504 pick-upa koji se i dan danas može vidjeti u nekim zemljama u Africi. Odluka kako će Landtrek biti ponuđen isključivo na tržištima Južne Amerike i Afrike zapravo i ne čudi, s obzirom na to da potražnja za velikim kamionetima i nije “hit” u Europi, pa je tako i Mercedes-Benz odlučio povući svoju X klasu.

Landtrek će vrlo lako obavljati sve zadaće koje moderni pick-up mora obavljati zahvaljujući nosivosti do 1,2 tone te prtljažnim prostorom u koji stanu čak 3 Euro-palete. Tu su i poneki luksuzni detalji poput LED svjetala ili velikih aluminijskih naplataka.

Što se motorizacije tiče, u ponudi će biti dva motora; dizelski 1,9-litreni sa 150 KS te 350 Nm okretnog momenta uparen sa ručnim šesterostupanjskim mjenjačem te benzinski 2,4-litreni sa 210 KS te 320 Nm okretnog momenta. Potonji će se moći odabrati i sa automatskim mjenjačem. Oba će motora biti moguće odabrati u 4×2 ili 4×4 konfiguraciji pogona.

U unutrašnjosti, Landtrek krije dizajnerske detalje koji su direktno preuzeti iz modela poput 508. Premda nema onog malenog, karakterističnog i-Cockpit volana, tu je ipak svoje mjesto pronašao veliki zaslon osjetljiv na dodir veličine 10 inča. Apple Car Play i Android Auto povezivost, dvozonska klima te sustav kamera u 360 stupnjeva, ovaj pick up ima sve. Za dodatnu sigurnost putnika tu je i sustav za zadržavanje vozila unutar trake.

 

Autor

Preporučeni sadržaj