PROIZVODNJA U AFRICI

Peugeot otvorio tvornicu Silver Star Auto u Gani

Tvornica za montažu Silver Star Auto otvorena 25. ožujka u Temi u Gani, proizvodit će Peugeot 3008 i pick-up Landtrek…

Silver Star Auto je ekskluzivni komercijalni partner francuski brendova Peugeot i Citroën u Gani za uvoz i distribuciju njihovih modela.

Početak proizvodnje Peugeota 3008, globalno cijenjenog SUV-a, u tvornici za sklapanje Silver Star Auto, koja je otvorena 25. ožujka, označava novu prekretnicu u partnerstvu marke sa Silver Star Auto tvrtkom u Gani. Potpuno nova tvornica za montažu smjestila je u namjenske zone proizvodne linije modela Peugeot. Njegov početni proizvodni kapacitet u SKD-u (Semi-Knock Down) iznosi 4.500 automobila godišnje. Tvornica koja se nalazi u Temi (okolica Accra), Gana, u vlasništvu je obitelji Kalmoni.

Nakon komercijalnog partnerstva koje je započelo 2019., Silver Star Auto uvozi i distribuira raznoliku paletu modela Peugeot koji odgovaraju različitim potrebama mobilnosti: SUV 2008, 3008, 5008, limuzina 301 i 508 i LCV Pick-Up. Svaki model utjelovljuje vrijednosti Peugeota: privlačnost, emocija i izvrsnost, koje predstavljaju oštar dizajn, intuitivni užitak u vožnji i beskompromisnu kvalitetu.

S više od 25 godina iskustva, Silver Star Auto ima snažnu baštinu i prisutnost na automobilskom tržištu Gane sa servisima diljem zemlje, koji zadovoljavaju prodajne i postprodajne potrebe klijenata.

Linda Jackson, izvršna direktorica Peugeota: “Oduševljeni smo razvojem našeg partnerstva s tvrtkom Silver Star Auto. Proizvodnja 3008, a uskoro i LANDTREK Pickupa, u njihovoj tvornici za sastavljanje podržat će zapošljavanje u Gani. Ovo partnerstvo doprinosi internacionalizaciji marke, što je jedan od prioriteta u narednim godinama”.

Foto: Peugeot