BUDITE ODGOVORNI

Policija poziva motocikliste, mopediste, bicikliste na dodatni oprez!

Foto: Ducati

Još jednom podsjećamo na važnost zaštitne opreme, te poštivanje ograničenja dopuštene brzine!

Lijepo vrijeme, kakvo se očekuje i u narednom razdoblju, izmamilo je na prometnice veći broj ljubitelja vožnje motocikala, mopeda, bicikala i osobnih prijevoznih sredstava. Međutim, povećanim sudjelovanjem u prometu vozači navedenih vozila pojačano sudjeluju i u prometnim nesrećama.

Do sada je u 2024. godini u nesrećama motociklista i mopedista poginulo 20 vozača i putnika na tim vozilima, dok ih je 216 teško, a 299 lakše ozlijeđeno.

Poginula su dva biciklista, 101 biciklist je teško ozlijeđen, dok ih je 229 lakše ozlijeđeno.

Također, 20 vozača osobnih prijevoznih sredstava je teže, a 39 lakše ozlijeđeno.

Dakle, svaka četvrta poginula osoba u prometnim nesrećama u proteklom razdoblju nalazila se na mopedu ili motociklu.

Vozači i putnici motocikala, mopeda, bicikala i osobnih prijevoznih sredstava često su žrtve drugih nesavjesnih vozača ostalih motornih vozila, koji grubim kršenjem prometnih propisa ugrožavaju njihovu sigurnost, ali i sigurnost svih drugih sudionika u prometu.

Međutim, često zbog svog neodgovornog ponašanja i grubog kršenja prometnih propisa i sami sudjeluju u teškim prometnim nesrećama, gdje u sudarima s drugim vozilima, izlijetanjima s ceste ili naletima na objekte uz cestu, smrtno stradavaju ili zadobivaju teške tjelesne ozljede.

Stoga policija upozorava na najčešće greške zbog kojih se događaju prometne nesreće, odnosno podsjećamo na obaveze kojih se trebaju pridržavati vozači navedenih vozila.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo