Policija provodi nadzor prometa na moru, njih 5 sankcionirano!

Foto: Porsche / Ilustracija

Od 4.do 8. lipnja utvrđeno je i sankcionirano 12 prekršaja, policija upozorava i poziva na odgovornost u prometu…

Obzirom na početak turističke sezone, promet na moru svakim danom postaje sve dinamičniji radi čega su policijski službenici Postaje pomorske policije Split tijekom obavljanja  redovnih  poslova nadzora i kontrole državne granice pažnju posvetili i nadzoru prometa na moru. U četiri dana u vremenu od 04.do 08. lipnja utvrđeno je i sankcionirano 12 prekršaja.

Policijski službenici su u pet odvojenih postupanja na području Splita, Hvara i Kaštela sankcionirali osobe zbog tako zvanog „glisiranja“ Počinitelji ove vrste pomorskog prekršaja sankcionirani su novčanim kaznama u visini od 400 €.

Nadalje, policijski službenici sankcionirali su prekršaje vezano uz prekrcaj putnika, ne posjedovanje policije osiguranja, dokumenata i zbog toga jer nije bilo drugog člana posade.

Pravilnikom o sigurnosti pomorske plovidbe u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru Republike Hrvatske, te načinu i uvjetima obavljanja nadzora i upravljanja pomorskim prometnom, te Pravilnikom o izmjenama i dopunama normirano je da motorne brodice  i brodice na mlazni pogon ( skuteri, jet ski, brodica na zračnom jastuku i slično) mogu ploviti s hidrodinamičkim uzgonom, odnosno glisirati samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale i to na području na kojem nije zabranjeno glisirati.

Prilikom upravljana gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon obavezno se pridržavajte  propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale,  kako bi na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba.

Policija apelira na sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi  zabilježili što manje negativnih događaja na moru, policijski službenici Pomorske policije Split tijekom ljeta samostalno i u suradnji s Lučkom kapetanijom, uz redovne poslove pomorske policije nastaviti će nadzirati pomorski promet.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo