LIMITIRANA IZVEDBA STIŽE KRAJEM 2022.

Porsche 911 Carrera GTS Cabriolet America, nova posebna edicija elfera

Porsche će ponuditi poseban, tržišno specifičan model – ‘America’. Ograničeni Porsche 911 Carrera GTS Cabriolet America stići će u salone krajem 2022. kao dio modelne godine 2023.

Dolazak ovog modela označava nastavak tradicije započete 1952., koja nudi sportski automobil s otvorenim krovom, usmjeren na entuzijaste, napravljen posebno za tržište Sjeverne Amerike. Novi model – otkriven tijekom Porsche Parade 2022. u Poconosu, Pennsylvania – temelji se na 911 Carrera GTS Cabrioletu, a ima isto podvozje i pogon visokih performansi. Naglašavajući svoj fokus na užitak u vožnji, dostupan je isključivo sa ručnim mjenjačem sa sedam stupnjeva prijenosa i pogonom na stražnje kotače.

“Strast za vožnjom Porschea seže duboko u Sjedinjenim Državama. Konkretno, postoji nešto posebno u izlasku na cestu u 911 s otvorenim krovom s ručnim mjenjačem koji ovdje savršeno pristaje,” kaže predsjednik i izvršni direktor Porsche Cars North America Kjell Gruner. “Ovo je također savršeno vrijeme da našoj priči dodamo još jedan model ‘America’ dok se osvrćemo na 70 godina od 356 America Roadstera i 30 godina od 964 America Roadstera.”

Nova 911 Carrera GTS Cabriolet America vozi u pratnji trolitrenog motora s dva turbo punjača za ukupno 353 kW, odnosno 480 KS i 570 Nm okretnog momenta. Porsche Active Suspension Management (PASM) Sport je standardna oprema i snižava visinu vožnje za 10 milimetara uz dodavanje pomoćnih opruga na stražnju osovinu. Sportski ispuh i Sport Chrono paket također su standardna oprema. Upravljanje stražnjom osovinom i Porsche keramičke kompozitne kočnice (PCCB) dostupni su kao opcije s dodatnim troškovima.

Godine 1992., otprilike 40 godina nakon prvog America Roadstera, Porsche je oživio koncept kao dio 964-generacije 911. Još jednom, model specifičan za SAD s otvorenim krovom i fokusom na poboljšanja performansi stigao je u američke izložbene prostore u ograničenim količinama, u ovom slučaju 250 primjera. Ovaj poseban model sadržavao je široku karoseriju, kočnice, ovjes. U tom smislu, zajedništvo između modela 992-generacije 911 GTS i Turbo modela u kombinaciji s verzijom motora korištenog u modelima Carrera čini novi automobil pravim duhovnim nasljednikom.

 

Foto: Porsche

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo