Crno žuti svijet

Porsche 911 GT3 kao preslika pobjedničkog modela 956

-

Slike, šalice i trkaća odijela – tipične uspomene na karijeru u automobilizmu. Paolo Barilla, ukupni pobjednik utrke 1985. na Le Mansu, sad je odabrao drugačiji, daleko dinamičniji podsjetnik na svoj najveći sportski uspjeh…

Na svoj 60. rođendan bio je prvi kupac koji je dovršio projekt automobila zajedno s Porsche Exclusive Manufakturom u sklopu novog programa Sonderwunsch. Postao je poznat kao “auto iz snova”. Talijanski poduzetnik želio je dizajnirati jedinstveni Porsche 911 GT3 (992) na temelju svog pobjedničkog automobila u Le Mansu i biti u potpunosti uključen u njegovu izradu. Osim karakterističnog trkaćeg izgleda u ljetnoj žutoj, bijeloj i crnoj boji, ovaj poseban automobil ima pobjedničku utrku broj 7 na haubi i vratima. Ostale značajke kao što su stražnje krilo i ručica mjenjača također su reinterpretirane i dijelom razvijene neovisno.

“Jedinstveno korisničko iskustvo u srcu je marke Porsche”, rekao je Alexander Fabig, potpredsjednik za individualizaciju i klasiku u Porsche AG.

“Zato je značajno prošireni program Sonderwunsch još jedna prekretnica u smislu kupaca diljem svijeta. A ovaj automobilski projekt je dragulj u kruni prilagodbe Porsche Exclusive Manufaktur.”

Foto: Porsche

Autor