Porsche 911 GTS (2021.), prepoznatljivost i dinamika u prvom planu

Otprilike dvije i pol godine nakon lansiranja na tržište 992, aktualna generacija 911 obitelji sad nudi i dojmljive GTS modele…

Prije dvanaest godina Porsche je predstavio prvu GTS verziju 911. Sada se lansira nova generacija popularnog modela sportskog automobila – snažnija i vizualno prepoznatljiva te s boljom dinamikom vožnje nego ikad. Njegov šestocilindrični motor isporučuje 353 kW (480 KS), što je 22 kW (30 KS) više od aktualne 911 Carrere S i prethodnog 911 GTS. Sada je dostupno pet varijanti modela.

911 Carrera GTS sa stražnjim pogonom kao Coupé i Cabriolet
911 Carrera 4 GTS s pogonom na sve kotače kao Coupé i Cabriolet
911 Targa 4 GTS s pogonom na sve kotače

Osam brzinski Porsche mjenjač s dvostrukom spojkom (PDK) ili ručni sa sedam stupnjeva prijenosa, kao i ovjes specifičan za GTS s Porscheovim aktivnim ovjesom ovjesa (PASM), te sustav kočenja visokih performansi iz modela 911 Turbo, osiguravaju vrhunsku prijenos uzdužnih i bočnih sila. Dinamika vožnje dodatno će se poboljšati s paketom Lightweight Design, koji će po prvi puta biti dostupan za GTS od studenog 2021. godine i štedi do 25 kilograma.

Potcjenjeni sportski izgled novih modela sadrži crne kontrastne elemente karoserije i zamračena područja prednjih svjetala. Crna je također dominantna boja interijera. Mnoge značajke izrađene od mikrovlakana Race-Tex stvaraju dinamičan i elegantan ambijent. Najnovija generacija Porscheova komunikacijskog upravljanja (PCM) donosi brojna poboljšanja u radu i povezivanju.

GTS do 100 km/h juri za samo 3,3 sekunde u 911 Carrera 4 GTS Coupé, što je tri desetinke brže od prethodnika. Sedam-stupanjski ručni mjenjač dostupan je za sve modele 911 GTS kao alternativa PDK mjenjaču.

Novu inačicu 911 očekujemo u prometu već tijekom jeseni…

Autor

Preporučeni sadržaj