PO UZORU NA KULTNOG AKTERA

Porsche 911 Sally Special prodan za rekordnih 3,6 milijuna dolara na aukciji

Svaki dolar od ostvarene cijene za 911 Sally Special bit će doniran Girls Inc. i USA za UNHCR, UN-ovu Agenciju za izbjeglice, za potporu djeci i obiteljima.

Porsche 911 Sally Special prodan je u subotu navečer na aukciji RM Sotheby’s Monterey za rekordnih 3,6 milijuna dolara. U napetoj atmosferi prepune dvorane za nadmetanje, jedan automobil na jedan privukao je značajan interes, a konačna pobjednička ponuda došla je od telefonskog ponuditelja. Ovo je rekordna cijena za potpuno novi Porsche prodan na aukciji.

Porsche 911 Sally

Prodaja je ponovno okupila članove originalnog Cars tima koji su kreirali i automobil u Disneyjevom i Pixarovom filmu, a glavna zvijezda bila je Sally Carrera u prirodnoj veličini, temeljena na Porscheu 911 Carrera iz 2002. godine. Taj tim je uključivao glumicu Bonnie Hunt, koja je posuđivala glas za Sally Carrera, Jaya Warda, kreativnog direktora franšize u Pixar Animation Studios, i Boba Pauleya, koji je, kao produkcijski dizajner za automobile, prvi put skicirao Sally prije 20 godina. Pridružio im se Kjell Gruner, predsjednik i izvršni direktor Porsche Cars North America, Inc. (PCNA), te ključni članovi Porsche Exclusive Manufakturovog tima Sonderwunsch, uključujući Alexandera Fabiga i Borisa Apenbrinka.

“Automobil je privukao neviđeno zanimanje”, rekao je Gord Duff, globalni voditelj aukcija za RM Sotheby’s. “Vidjeli smo značajan broj upita u tjednu prije aukcije, ali to se stvarno ubrzalo u posljednjim satima koji su prethodili događaju – potaknuto nevjerojatnim interesom društvenih medija za automobil. Bila je prava čast biti dio projekta i raditi s markom Porsche i Pixarom tijekom proteklih mjeseci kako bismo olakšali prodaju. Željeli bismo čestitati novom vlasniku na kupnji i zahvaliti na doprinosu koji su dali Girls Inc. i USA za UNHCR, Agenciju UN-a za izbjeglice.”

Foto: Porsche

Autor