918 SPYDER PRODAN ZA REKORDAN IZNOS

Porsche 918 Spyder oborio rekord na aukciji, prodan za 1,4 milijuna dolara!

Porsche 918 Spyder prodan je za pozamašnu svotu…

Porsche 918 Spyder, jedan od uvjerljivo najposebnijih modela iz Zuffenhausena, ne prestaje podizati prašinu. Porsche je ovaj model predstavio 2013., a do 2015. godine je proizvedeno ukupno 918 primjeraka. Jedan takav izuzetno očuvani primjerak pronašao je svog novog vlasnika te je ujedno i oborio rekord za prodaju na aukciji. Uz 37 ponuda, ‘najpovoljnija’ je bila od jednog kupca koji je bio spreman platiti čak 1,4 milijuna dolara.

Snaga u Porscheu dolazi iz uparivanja 4.6 V8 motora s dva elektromotora. Zahavljujući sinergiji benzinskog i elektromotora razvija 887 KS te 1347 Nm. Do stotke stiže za 2,5 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 345 km/h. Konkretni primjerak je proizveden 2015. godine, a obojen je u Meteor metalik sivu boju.

Cijelu priču zaokružuje i opcijski paket opreme vrijedan 84.000 dolara koji uključuje naplatke od magnezija, karbonski okvir vjetrobranskog stakla, te detalje poput zadnjeg spojlera, bočnih retrovizora i produženog zadnjeg difuzora od karbona. Aukciju je provela kuća Collecting Cars koja je ujedno i zabilježila ovu rekordnu cijenu, a nema sumnje kako će novi vlasnik itekako uživati.

Autor: Juraj Kamber Grahovac

Foto: Collecting Cars