AUKCIJA ZA CARRERU GT

Porsche Carrera GT u vlasništvu Jensona Buttona prodana za skoro milijun dolara!

Porsche Carrera GT prodan je na aukciji za pozamašnu svotu…

Porsche Carrera GT jedan je od posljednjih ‘analognih’ superautomobila. To, ali i činjenica kako je jedan od rijeđih modela iz Zuffenhausena mu apsolutno idu u korist. Prošlog je vikenda jedan takav primjerak čiji je vlasnik bio Jenson Button, F1 prvak, prodan za priličnih 975 tisuća dolara.

Ovaj je automobil prodan putem aukcijske web platforme ‘Collecting Cars’, a broji 5316 kilometara te posjeduje svu servisnu dokumentaciju, ali i potvrdu da je Button uistinu vlasnik kao i neke druge zanimljive stvarčice poput originalnih guma. Prve kilometre je prošao u Monaku, nakon čega je boravio u Velikoj Britaniji, a od sad će biti kod novog vlasnika u Nizozemskoj.

Interijer je u zanimljivoj kožnoj kombinaciji Terracota, a vanjština je u posebnoj Seal boji u kojoj je obojeno svega 10 posto primjeraka Carrere GT, što ju čini dodatno zanimljivom za kolekcionare koji su bilo spremni platiti ovaj automobil. Međutim, jedan je imao tu sreću pa ga je uspio izlicitirati za već spomenutih 975 tisuća dolara.

Ispod poklopca motora krije se 5.7 atmosferski benzinski motor koji razvija 612 KS i 595 Nm okretnog momenta, a te mu brojke omogućuju sprint do ‘stotke’ u 3,5 sekundi, ali i maksimalnu brzinu od 330 km/h.

Autor: Juraj Kamber Grahovac

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo