SLOVAČKA, OBEĆANA ZEMLJA ZA PORSCHE

Novi Porsche Cayenne četvrte generacije proizvodit će se u Bratislavi

Porsche postavlja temelje za daljnju elektrifikaciju svojih linija modela: proizvođač sportskih automobila odlučio je proizvoditi novi, potpuno električni Cayenne u Volkswagen pogonu na lokaciji u Bratislavi

Nakon  što su predstavljeni Porsche Macan (2014.), Porsche Taycan (2019.)  i Porsche 718 Cayman (sredina desetljeća), Porsche Cayenne će postati četvrta linija modela ovog proizvođača sportskih automobila s potpuno električnim pogonskim sklopom. Porsche je već najavio još jedan potpuno električni SUV iznad Cayennea za drugu polovicu desetljeća. Taj će se model proizvoditi u Porsche tvornici u Leipzigu.

Albrecht Reimold, član uprave za proizvodnju i logistiku u Porscheu, iz prve ruke poznaje prednosti tvornice za više marki u Bratislavi. Od 2012. do 2016. bio je predsjednik i član Izvršnog odbora za tehnologiju u Volkswagenu Slovačka. “Tvornica u Bratislavi je posljednjih godina napravila izvanredan posao i dobila je nekoliko nagrada. Budući Cayenne bit će prvi potpuno električni SUV koji će se tamo proizvoditi. Siguran sam da će tamošnja ekipa biti pažljivo pripremljena i dovesti novu generaciju na startnu crtu – kada za to dođe vrijeme – u karakterističnoj Porsche kvaliteti,” kaže Reimold.

Cayenne ostavlja svoj pečat u segmentu sportskih SUV vozila više od 20 godina. S 95.604 isporučene jedinice u svojoj jubilarnoj godini 2022., Cayenne je pokazao najveću potražnju među svim linijama Porsche modela. Od početka proizvodnje 2002. Cayenne je usko povezan s Bratislavom. S trećom generacijom SUV-a, proizvodnja je 2017. u potpunosti preseljena u Bratislavu. Od tada se u mjestu proizvode modeli s motorima s unutarnjim izgaranjem i plug-in hibridnim pogonskim sklopovima.

 

Autor

Preporučeni sadržaj