PUSTINJE, LED...

Porsche Cayenne u najavi nove izvedbe, teška i ekstremna testiranja upravo se provode

Porsche pomno priprema novi Cayenne za lansiranje. Do tada, prototipovi i pretproizvodna vozila podvrgnuti su zahtjevnim testovima izdržljivosti kako bi se osiguralo da zadovoljavaju visoke standarde kvalitete marke Porsche.

Nakon lansiranja 2017. godine, Porsche je dosljedno poboljšavao treću generaciju Cayennea dalekosežnim mjerama koje utječu na njegov pogonski sklop, šasiju, dizajn, opremu i povezivost. “To je jedna od najopsežnijih nadogradnji proizvoda u povijesti Porschea”, kaže voditelj serije Michael Schätzle. Osim ponovnog usklađivanja pogonskog portfelja, inženjeri Porsche razvojnog centra u Weissachu izvršili su velike revizije sustava šasije Cayennea. Cilj je bio postići još širi raspon između tipičnih Porsche performansi na cesti, udobnosti na velikim udaljenostima i sposobnosti izvan ceste.

Foto: Porsche

U tu će svrhu Cayenne, između ostalog, imati novu, poluaktivnu šasiju. Uz to, vozači i putnici će imati novi i opsežno digitalizirani koncept zaslona i upravljanja s poboljšanim funkcijama povezivanja. Inovativna tehnologija osvjetljenja u HD-Matrix LED prednjim svjetlima povećava udobnost i sigurnost u novom Porsche Cayenneu.

Uz toliko novih tehnologija, bilo je potrebno složeno i razrađeno testiranje kako bi se savršeno ugodile komponente, od kojih je većina bila potpuno novi razvoj. “Novi Cayenne ubacili smo u potpuni i sveobuhvatni programu testiranja, baš kao da smo ga razvili od nule”, objašnjava voditelj testiranja Ralf Bosch. Uz sve preciznije virtualne simulacije, testiranje u stvarnom životu i dalje je visok prioritet za Porsche. Predstavlja test je li neki novi model spreman za lansiranje. Tijekom onoga što nazivamo cjelovitim testiranjem vozila, cilj je osigurati operativnu stabilnost i funkcionalnost svih komponenti i sustava dok oni međusobno djeluju – u situacijama koje kupac prolazi u svakodnevnom korištenju i daleko izvan tih granica.

Tijekom testova izdržljivosti simulira se životni vijek vozila u teškim uvjetima koji se rijetko mogu iskusiti u rukama kupaca. U svakodnevnim uvjetima, vozila prijeđu više od 200.000 kilometara u gradskom prometu, na seoskim cestama i autocestama unutar nekoliko mjeseci.

Foto: Porsche

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo