NOVI IGRAČI OKTANSKOG CIRKUSA

Porsche i Audi planiraju 2026. ući u Formulu 1!

Porsche i Audi u premijernu klasu motosporta, Formulu 1, planiraju ući 2026. Lewis Hamilton i Max Verstappen već su pozitivno komentirali tu vijest. Donosimo i F1 novosti za 2023.

Upravni i nadzorni odbor Volkswagen AG, Porsche AG i Audi AG napravili su veliki korak prema Formuli 1 za Audi i Porsche. Glasnogovornik je potvrdio “planiranje dviju robnih marki za mogući ulazak u Formulu 1”, javlja novinska agencija DPA. Audi “u osnovi ima priliku ući u premijernu klasu motosporta 2026. godine”. Preliminarni razgovori o budućim propisima već su vođeni s delegacijama oba brenda. Lewis Hamilton i Max Verstappen već su pozitivno komentirali tu vijest, pozdravljajući izglede marki Audi i Porsche u Formuli 1.

Formula 1 će se 2023. voziti u tri američka grada, kako je potvrđeno krajem ožujka 2022. Osim u Austinu (Texas) i Miamiju (Florida), u studenome 2023. na rasporedu je i utrka u Las Vegasu (Nevada). Već 1981. i 1982. u “Gradu grijeha” gostovala je Formula 1. No, tada je staza još uvijek bila na parkiralištu hotela Caesars Palace. 2023. Verstappen, Hamilton & Co. će se boriti kotač uz kotač na noćnom Las Vegas Stripu, pokraj zloglasnih kockarnica.

Ulični krug dug je 6,12 kilometara i ima 14 zavoja. Organizatori očekuju najveće brzine do 342 km/h. Zanimljiv bi trebao biti i organizacija trkaćeg vikenda jer je utrka na rasporedu u subotu navečer. Još uvijek je nejasno hoće li se iz tog razloga iznijeti i obuka i kvalifikacije. Uprizorenje tri Grand Prixa u SAD-u nije iznenađenje, jer je Netflixov dokumentarac “Drive To Survive”, izazvao veliku pompu u SAD-u.