MODA I AUTOMOBILI

Porsche i Puma u modnom izdanju, predstavili limitiranu seriju tenisica

Porsche i globalna sportska tvrtka Puma udružili su se kako bi stvorili ograničenu kolekciju obuće u čast 911 Turbo…

Ikonski dizajnerski elementi, koji se vežu uz model 911 Turbo, poput boja za određene periode, stražnjih krila, svjetlosnih rešetki, interijera i linija karoserije, korišteni su kao inspiracija za stvaranje niza tenisica posebnih poput samog automobila.

Porsche 911 Turbo i Future Rider model

“Vidjeti da je Porscheova baština tako neprimjetno prevedena na jezik dizajna PUMA ostavila je na sve nas veliki dojam oduševljenja”, rekao je Pedro Mota, potpredsjednik marketinga, Porsche Cars North America, Inc.

Za suradnju, PUMA je odabrala dva svoja modela. Future Rider inspiriran ’70-ima i Speedcat inspiriran moto sportom. Oni su postali osnova za dva stila koja odražavaju ključnu evoluciju motora 911 tijekom vremena: “Zračno hlađenje” i “Vodeno hlađenje”. Naš izbor bile bi tenisice Future Rider, koje predstavljaju prve četiri generacije zračno hlađenih modela 911 Turbo: Type 930 3.0 L i 3.3 L, Type 964 i Type 993, dok Speedcat uzima novije inačice – Type 996, 997, 991 i 992.

Speedcat tenisice povezane su s modelima novijih generacija

Puma je koristila originalne Porscheove nijanse vozila, uključujući Riviera Blue, Guards Red, Šafran žutu metalik i GT Silver Metallic kao inspiraciju da tenisice odmah dobiju prepoznatljiv izgled u očima obožavatelja marke iz Zuffenhausena. Kolekcija PUMA x Porsche proizvest će samo 500 pari po jedinstvenom dizajnu tenisica u svim veličinama.

Porsche i PUMA već su ranije surađivali, jer je Puma ekskluzivni tehnički partner Porsche Motorsporta, uključujući Porsche GT Team i TAG Heuer Porsche Formula E Team za vatrootpornu trkaću odjeću, timsku odjeću, obuću i prtljagu. Porsche Design također je ušao u strateški odnos s markom Puma još 2019. godine, što je rezultiralo sezonskim kolekcijama vrhunske sportske odjeće, obuće i dodataka.

Ako vas zanima, cijena tenisica bila je 150 američkih dolara. Zašto bila? Zato jer su svi modeli doslovno razgrabljeni u svega par sati…

foto: Porsche

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin