Porsche je ‘dream car’ velike većine, anketa potvrdila!

Anketa je pokazala kako su poželjniji od bilo čega drugog na cesti, možda je to ipak netko drugi zaslužio po vama?

I više od polovice ispitanih ‘sanjara’ vjeruje, kako će jednog dana baš i imati neki od modela marke iz Zuffenhausena.

Ovo istraživanje provedeno je od strane internetskog portala BuyaCar.co.uk, koji je tražio od vozača da im napišu automobil iz snova i koliko je zapravo realno da će jednog dana stvarno i posjedovati ‘dream car’.

Porsche je dominirao na listi, polovica glasova išlo je na njegovu adresu. Drugoplasirani na popisu je Aston Martin, dok je treće mjesto iznenađujuće zauzela – Tesla!

BuyaCar.co.uk je analizu proveo na više od 500 osoba, a na popisu se našlo 46 marki i 90 različitih modela.

Odgovori su varirali od superautomobila kao što je Bugatti Veyron (netko je stvarno klasa optimist), do skromnijih modela poput Kia Niro plug-in hibrida, pa čak i Citroena 2CV, poznatiji kao Spaček.

Porscheova dominacija, čak je pomalo iznenađujuća kada su Britanci u pitanju, a koji su tradicionalno skloni domaćim markama. Očito je priča i kvaliteta prevagnula, pa sklonost prema 911 teško skrivaju i oni najtvrdoglaviji.

Zanimljivo, oni koji su naveli Lamborghini na popis, ne očekuju da će ga posjedovati jednog dana, što je u potpunoj suprotnosti od simpatizera Porschea, koji dobrim djelom vjeruju u to kako će uspjeti.
Tako njih 18% obožavatelja očekuje da će im se snovi ostvariti, dok je taj entuzijazam kod ljubitelja Aston Martina manji (7,9%), kao i kod Tesla obožavatelja (6.6%).

Vrijeme će pokazati, a mi svejedno svima želimo ispunjenje snova, pa makar to bio i Niro ili jedan oldtimer Spaček.

Komentari