U SURADNJI S TVRTKOM HYDRO

Porsche nastavlja radi raditi na smanjenju ugljičnog otiska Hydro ujedinjuju se kako bi dodatno dekarbonizirali opskrbni lanac sportskih automobila

Foto: Porsche

Porsche i Norsk Hydro ASA radit će zajedno na daljnjem smanjenju ugljičnog otiska Porsche modela automobila korištenjem aluminija s niskim udjelom ugljika i ekstruzija tvrtke Hydro.

Dvije će tvrtke surađivati na inovativnom konceptu lanca vrijednosti za materijale za baterije i njihovo recikliranje. Njemački proizvođač luksuznih sportskih automobila i norveška industrijska kompanija potpisali su sporazum u Oslu, kako bi poduprli strategije održivosti obiju kompanija.

Hydro će isporučiti Porscheu i njegovim dobavljačima komponente s vlastitom ponudom aluminija s niskim udjelom ugljika, Hydro Reduxa 4.0 i nižim. Ova primarna aluminijska legura ima jedan od najnižih CO2 otisaka na današnjem tržištu i proizvodi se pomoću obnovljive energije. Otisak pokriva emisije iz rudnika u metal. Do 2025. Hydro će omogućiti Porscheu da smanji otisak aluminija u budućim projektima vozila na oko 3,5 kilograma CO2 po kilogramu korištenog aluminija. Ovo je cca. 60 posto niže od prosječnog primarnog aluminija koji se trenutno troši u Europi.

“Porsche radi na neto ugljično neutralnom lancu vrijednosti naših vozila 2030. Aluminij i materijali za proizvodnju baterija igraju ključnu ulogu u našoj strategiji održivosti. S Hydroovim aluminijem nastojimo znatno smanjiti emisije CO2 koje proizlaze iz ovog važnog materijala,” kaže Barbara Frenkel, članica Izvršnog odbora za nabavu u Porsche AG.

Foto: Porsche

Autor

Preporučeni sadržaj