NOVI REKORD

Porsche Panamera Turbo S potvrdila svoju moć na stazi, uz Taycana u knjigama rekorda

Veliki model pokazao je još jednom svoje sposobnosti i odmah upisao rekordni krug od 1: 31,51 minute, nedavno je i Taycan tamo slavio…

Nova Porsche Panamera Turbo S, u osvježenom izdanu, ponovno se iskazala na stazi. Na lokalnoj stazi Porsche Cars Sjeverne Amerike (PCNA) – Michelin Raceway Road Atlanta – postavila je novo najbolje vrijeme kruga od 1:31,51 minute.

PCNA je angažirao profesionalnog trkačkog vozača Leh Keena, kako bi prikazao značajno poboljšane sposobnosti nove Panamere na 4,0 kilometara dugoj stazi. Postignuće je zanimljivo usporediti s rekordnim krugom, koje je postigao Taycan Turbo S na istoj stazi prošle godine, a koji je upisan u knjige rekorda EV modela. Usporedbe radi, Taycanu je za krug trebalo – 1: 33,88 minuta.

“Inženjeri su pronašli savršenu ravnotežu”, rekao je Keen. “Stvarno ovaj automobil doživite malim i sportskim. Stabilnost mi je dala tonu samopouzdanja da koristim svaki djelić asfalta i rubnjaka. Pa ipak, automobil ima potpuno drugačiji i profinjeniji i opušteniji karakter na autocesti – nevjerojatna kombinacija. ”

Ova marka očito ne zna drugačije, nego samo najbolje, samo rekordno.

foto: Porsche

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin