ZA MOŽDA DRUGAČIJI TIP LJETOVANJA

Porsche Tequipment u ponudi ima novi krovni šator za road trip iz snova

-

Doživiti uzbuđenje sportskih automobila na svjež način, na otvorenom, na krovu – baš to nudi Porsche…

Porsche Tequipment donosi nešto što će ljubitelje kampova posebno oduševiti. Ova praktična avanturistička oprema pretvara sportski automobil u hotelsku sobu za ljubitelje prirode.

Novi krovni šator donosi ekskluzivno tvrdo kućište koje je razvijeno u razvojnom centru Weissach, a dizajnirao ga je Studio F.A. Porsche i Zell am See. Dizajn tvrdog kovčega može se ugraditi na krovne transportne sustave modela 9111, Macan, Cayenne, Panamera i Taycan – sa i bez krovnih nosača. Ovo je vaša nova soba s pogledom, s dva bočna prozora i krovnim prozorom kao standardom. Šator za dvije osobe za sva godišnja doba sada je dostupan za narudžbu u Porsche poslovnicama, odnosno kod prodajnih partnera za 4,9802 €. Isporuka bi trebala započeti u studenom 2022.

U ispruženom položaju podnica je dimenzija 210 x 130 cm. Integriran je udoban madrac od pjene visoke gustoće. Stijenke šatora izrađene su od prozračne mješavine pamuka. S vodootpornim patentnim zatvaračima i zasebnom navlakom za kišu za ulazak, šator je dizajniran i za vlažnije vrijeme. Bočne stijenke oponašaju letjelicu modela 911 i imaju logo Porsche. Naglasci u unutrašnjosti uključuju visoko izolacijsku prošivenu podstavu u svijetlo sivoj boji.

Ostale značajke: oba bočna prozora mogu se potpuno otvoriti radi prozračivanja. Štitnik protiv insekata nudi zaštitu od komaraca, a dodatna funkcija zatamnjivanja pomaže u sprječavanju ulaska svjetla.

Kako se postavlja i gdje? Porsche krovni šator može se brzo postaviti u kampu. Prvo otvorite sigurnosne zasune koji se mogu zaključati. Zatim lagano podignete tvrdu kutiju i otvorite je uz pomoć dva plinska amortizera. Nožna zona poda tada se rasklopi i stabilizira pomoću integriranih teleskopskih ljestava. Zadnji korak je jednostavno podići šator i zategnuti ga s četiri motke.

Kupci mogu birati između crnog/svijetlo sive i crne/tamno sive tvrde kutije, od kojih je svaka ukrašena mat crnim Porsche logom. Dodatni opcijski dodaci Tequipment bit će dostupni uskoro. To uključuje unutarnji šator, grijanu deku i organizator za cipele i torbe. Možda će stvarno nekome i takve stvari trebati…

Foto: Porsche

Autor