Porsche u čast vozačkoj legendi izbacuje ograničen broj modela 911

Jacky Ickx je jedan od najvećih vozača sportskih automobila koji je ikada živio. Inženjeri iz Porschea koji su s njim radili u Weissachu najbolji dio desetljeća odlučili su ga iznenaditi modelom 911…

Kako bi se na primjeren način proslavio 75. rođendan belgijskog maestra te obilježio njegov neprocjenjivi doprinos Porscheovom sportskom uspjehu tijekom sedamdesetih i osamdesetih godina, donesena je odluka o stvaranju ograničenog izdanja 911 u Ickxovu čast. Inicijativa za to stigla je od belgijskog uvoznika Porschea “D’ieteren”.

Ideja je začeta 2018. godine dolaskom potpuno novog modela 992. Prvo posebno izdanje novog modela dodijeljeno je talentima Porsche Exclusive Manufaktur kako bi se proizvela jedinstvena kreacija koja obilježava doprinos i talent ovog vozača. Stručnjaci iz Style Porschea i belgijski Porsche uvoznik D’Ieteren također su igrali ulogu u dizajniranju najnovijeg Legend Editiona.
Donesena je odluka da se dizajn mora zasnivati na Ickxovoj zaštitnoj plavo-bijeloj kacigi. Automobil u pitanju, 911 Carrera 4S, završen je u obliku “X Blue”, što je prvi 992 koji je utijelovio Porscheovu  “Paint To Sample” šemu. Značka koja prikazuje belgijsku zastavu i potpis Jacky Ickx na B-stupu vozača nosi oznaku vozača koja je već poznata u svijetu moto sporta.

Ova jedinstvena boja također se može pronaći na 20 ili 21 inčnim kotačima “Carrera Classic” . Potpomognuti suptilnim bijelim akcentima, daju još jednu referencu na Ickxovu kacigu koja tradicionalno ima finu bijelu crtu oko vizira. Ovaj detalj zahtijeva uporabu naprednog laserskog graviranja tvrtke Porsche Exclusive Manufaktur.

Kabina je ukrašena crnom kožom s Pebble Grey križem na armaturnoj ploči, ploči vrata i stražnjoj oblozi, a sve je to načinjeno i rađeno isključivo rukom. Oblik šiva odabran je kao još jedna suptilna referenca za vozačku legendu.

Ovako opremljen Porsche bit će proizveden u samo 75 primjeraka, što u prijevodu znači da će svaki primjerak simbolizirati jednu godinu, a ekskluzivan je za Belgijsko tržište…

Komentari