MILIJUNSKA ŠTETA

Požar progutao 3.500 rent-a-car vozila na Floridi

Prava sreća u nesreći je što se sve dogodilo usred dana, pa nije bilo ljudski žrtava…

Plamen je izbio na prepunom parkiralištu, nedaleko od Međunarodne zračne luke Southwest Florida. Vatra je gutala pred sobom na tisuće vozila, a zanimljivo je kako se radilo o automobilima iz rent-a-car službe.

Djelatnici kažu da su vidjeli i čuli više malih eksplozija i plamena. Drama se odvijala usred dana, pa na sreću nije bilo ljudski žrtava. Oni koji su se našli u blizini, na vrijeme su se izmaknuli na sigurnu udaljenost. Crni dim vidio se u krugu 50 km

Materijalna šteta u brojkama je ogromna, u požaru je bilo oštećeno ili uništeno preko 3.500 automobila. Njih 3.850 pukom srećom su pošteđeni, a cijeli je prizor izgledao kao iz apokaliptičnog akcijskog filma opisuju svjedoci. Srećom po aerodromu, parcela na kojoj su parkirani automobili dovoljno je udaljena od terminala, tako da nisu prijavljena neka druga oštećenja.

Iako je točan uzrok još uvijek nepoznat, temperatura i uvjeti bili su pogodni za požar. Florida je trenutno usred toplinskog vala, s rekordno malim količinama kiše i visokim temperaturama u ožujku. Iz lokalni vatrogasnih službi kažu da je u nedjelju ujutro bilo prijavljeno 65 aktivnih požara diljem države.

Izvor i foto: Charolotte Country Sheriff’s office

https://www.facebook.com/CCSOFLSheriff/photos/pcb.2993957237329628/2993954907329861/?type=3&theater

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo