NOVA OCTAVIA VRS

Premijera: Škoda Octavia RS iV sportske genetike i ekološkog duha

Prvi put u povijesti RS oznake dolaze uz hibridni sustav napajanja. Danas je rođena nova Škoda Octavia RS iV…

Octavia RS baš želi osvojiti srca svih koji gaje simpatije prema oktanu. No, sada se sportska inačica bestselera iz Mlade Boleslav predstavljena u potpuno novom obliku. RS verzija četvrte generacije od sada će biti dostupna kao plug-in hibrid.

„Uvođenjem Octavije RS iV započinjemo novo poglavlje iz uspješnice našeg portfelja RS oznaka. Prvi put koristimo plug-in-hibridni pogon u sportskom modelu.”

Kakva je Octavia RS iV?
Nova Škoda Octavia RS iVdobila je hibridni plug-in motorni motor koji dolazi uz 1.4 TSI motor i 85 kW elektromotora. Rezultat je sistemska snaga od 180 kW (245 KS), što je najveća početna vrijednost za RS modele do sada. Autonomija govori kako će se Škoda
voziti do 60 km na struju.

Octavia RS iV nije samo brza, već je dinamična i istovremeno praktična. Koliko dinamično? Pa 7,3 sekunde do 100 km/h dovoljno govore o njenim sportskim genima. Dok krajnja brzina u ovom slučaju iznosi 225 km/h. S druge strane, ljubitelji čistog oktana odabrati će 2.0 TSI izvedbu, koja donosi kao i Golf GTI 245 KS. Dok za dizelsku inačicu Octavije RS treba još pričekati.

Octavia RS iV razlikuje se od standardnih modela četvrte generacije bestselera po izgledu. „Posebnost nove Octavije RS iV je njegova nova prednja maska, s crnom rešetkom hladnjaka i logotipom RS, dinamičan, kutni odbojnik s LED svjetlima za maglu, veliki usisni
otvori za zrak sa sjajnim crnim okvirima i sve to podvučeno širokim prednjim
spojlerom, također u blistavoj crnoj boji “, ponosno otkriva Karl Neuhold, šef
tvrtke Škoda dizajna.

Sjajni crni motiv proteže se do bočnog profila automobila, ukrašavajući okvire prozora, RS izvedba vozi se na 19-colnim kotačima. Tu je i još jedan karakterističan spojler straga, naravno, uz naglašeni branik s crnim aerodinamičkim elementima i upadljivim difuzorom.

„Nova Octavia puna je karaktera, moderna je, dinamična i bezvremenska  te je izvrstan temelj za stvaranje snažnijeg, sportskog karaktera marke “, dodaje Neuhold rezimirajući način na koji se automobil promijenio.

Octavia RS i prve isporuke očekuju se početkom ljeta…

 

Autor