NCAP TEST

Renault Clio kući nosi titulu najsigurnijeg gradskog automobila!

Neovisna organizacija Euro NCAP proglasila je novi Renault Clio najsigurnijim gradskim automobilom (zajedno s Audijem A1) među modelima ispitanima u 2019. godini…

NCAP testiranja su odlučila; Renault Clio najsigurniji je gradski automobil. Maksimalnih 5 zvijezdica dodijeljeno je ovom modelu, a zahvaljujući novoj CMF-B modularnoj platformi te zavidnoj razini sigurnosti manje nije bilo niti očekivano. Dodatnoj sigurnosti pridonose i pirotehnički predzatezači i graničnici sile zatezanja,a proizvođač zagovara upotrebu tehnologije Fix4sure zbog njezine izvrsne sposobnosti da zadrži putnike na mjestu i spriječi podvlačenje. Osim toga, zahvaljujući vrhunskoj prostranosti u njega je moguće postaviti dječje sjedalice bilo koje vrste, sprijeda i straga, uz pomoć pričvrsnih točaka ISOFIX i sustava i-Size, a pruža i bolju zaštitu za glave putnika u stražnjem dijelu vozila u slučaju bočnog sudara.

Bogata serijska sigurnosna oprema u Cliu uključuje: 6 zračnih jastuka, ABS sa sustavom za pomoć pri naglom kočenju, kameru i radar (koje omogućuju rad sustava za održavanje vozila u prometnom traku, sustava za prepoznavanje prometnih znakova s praćenjem ograničenja brzine te sustava upozorenja na sigurnosni razmak i kočenja u nuždi), tempomat / limitator brzine, upozorenje na neprivezani sigurnosni pojas (vrijedi i za stražnja sjedala ako se na njima nalaze putnici) te poziv hitnim službama u slučaju nezgode. Usto su se za bolju vidljivost pobrinula serijska full LED prednja svjetla, automatsko uključivanje kratkih i dugih svjetala te samozatamnjujući retrovizor.

Renault je ovim rezultatom ponovno potvrdio svoju stručnost u području sigurnosti za sve, bilo da se radi o putnicima ili drugim sudionicima u prometu. Obnovljenim izgledom, naprednom tehnološkom opremom i svim svojim inovacijama Clio otvara novo poglavlje u strategiji proizvoda grupe Renault te nudi najbolje u području sigurnosti za najprodavaniji francuski automobil na svijetu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin