PREMIJERA

Renault Grand Kangoo (2024.), obilje prostora i čak 1024 kombinacije sjedala

Foto: Renault

U doba crossovera, Renault je odlučan ljudima ponuditi alternativu kroz višenamjensko vozilo, svima dobro poznati Kangoo.

Novi Kangoo predstavljen je na sajmu mobilnosti IAA 2023. u Münchenu. Novi  Renault Grand Kangoo nudi maksimalnu praktičnost po pristupačnoj cijeni za one koji ne preferiraju SUV karakter. Novi MPV model temeljen na trećoj generaciji Kangooa, lansiran je 2020., a dolazi s modularnom unutrašnjosti sa sedam pojedinačnih sjedala.

Jedno od najsvestranijih vozila koje sudjeluje na ovogodišnjem IAA sajmu, Grand Kangoo iz 2024. služi i kao kombi budući da možete ukloniti tri sjedala iz srednjeg reda kao i dva sjedala iz stražnjeg reda. Time će se povećati kapacitet prtljažnika sa 500 litara na nevjerojatnih 3750 l, pod uvjetom da je suvozačevo sjedalo preklopljeno.

Predmeti dugi do 3,11 m mogu se pohraniti u kabinu nakon preklapanja suvozačevog sjedala. U cijeloj kabini ima više pretinaca (58 l), uključujući kliznu ladicu i ladice za pohranu ispod drugog reda sjedala. Renault planira prodavati Kangoo iz 2024. s ostakljenim stražnjim vratima kao standardnom opremom, ali i s 2/3-1/3 ostakljenjem.

Kupci će moći birati između benzinskih, dizelskih ili električnih pogonskih sklopova. Novi MPV može biti opremljen benzinskim motorom od 130 KS koji je povezan s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa ili automatskim mjenjačem sa sedam stupnjeva prijenosa i dvostrukom spojkom. Dizel od 95 KS dolazi samo s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa. Što se tiče EV varijante, ona dobiva električni motor od 121 KS (90 kiW) i 245 Nm okretnog momenta.

Grand Kangoo E-Tech ima litij-ionsku bateriju upotrebljivog kapaciteta od 45 kWh, što je dovoljno da izdrži do 265 kilometara u WLTP ciklusu. Korištenje AC punjača napunit će bateriju od 10 do 80 posto u 2 sata i 40 minuta. Paket baterija ima jamstvo osam godina ili 160.000 kilometara. Ako kapacitet u tom intervalu padne ispod 70 posto, Renault će ga zamijeniti besplatno.

Ostali dodaci uključuju toplinsku pumpu, kameru za vožnju unatrag, grijana prednja sjedala i upravljač, uz električne stražnje prozore i infotainment sustav EasyLink. Renault će početi primati narudžbe krajem ove godine i započeti isporuke početkom 2024. Grand Kangoo će se proizvoditi u tvornici Maubeuge u sjevernoj Francuskoj.

Autor

Preporučeni sadržaj