VELIKA PREMIJERA

Renault Kangoo i Express, francuska mala revolucija u segmentu kombija

Posve novi Renault Kangoo podiže letvicu novom opremom i inovativnim sustavom za lakši pristup Easy Side Access, a obje izvedbe bit će dostupne u električnoj izvedbi…

Kako bi odgovorio na sve potrebe svojih kupaca, Renault je predstavio posve novi Kangoo i novi Renault Express koji će biti dostupni u izvedbi osobnog automobila i kao LGV. Predstavljanje i lansiranje cjelovite ponude četiriju vozila očekuje se u proljeće 2021.

„Posve novim Renaultom Kangoo i posve novim Renaultom Expressom marka je još jednom uzdrmala temelje segmenta furgona i kombija. Četiri nova modela konstruirana su da ispune najrazličitije potrebe profesionalnih i privatnih kupaca. Da je riječ o istinski kultnom vozilu, potvrđuje više od četiri milijuna prodanih primjeraka od 1997. Renault nas je u posve novom Renaultu Kangoo odlučio iznenaditi inovativnim sustavom za lakši bočni utovar Easy Side Access. Posve novi Renault Kangoo u osobnoj i gospodarskoj inačici bit će dostupni u električnoj izvedbi kako bi odgovorili na izazove gradske mobilnosti.” riječi su Marka Sutcliffe, jednog od potpredsjednika Alijansina poslovnog odjela za laka gospodarska vozila.

Novi Renault Kangoo, inovativni furgon atletskog i dinamičnog izgleda prvenstveno je namijenjen flotama, obrtnicima i trgovcima koji traže profesionalno vozilo izrađeno po mjeri i opremljeno najnovijom tehnologijom.

Inovativnim sustavom za lakši pristup Easy Side Access i prilagodbu teretnog prostora Easy Inside Gallery, novi Kangoo iz temelja mijenja način utovara i pristupa teretu.

– Easy Side Access: posebno korisna u gradskim središtima, ova inovacija olakšava pristup teretnom prostoru i na uskim parkirnim mjestima. Uklanjanjem središnjeg nosača na novom Renaultu Kangoo stvoren je najširi bočni otvor na tržištu od 1416 mm (dva puta veći u odnosu na prethodni model).
– Easy Inside Gallery: uvlačiva pregrada u unutrašnjosti još je jedna inovacija koja omogućuje prijevoz dugih i velikih predmeta iznad razine podnice, čime se oslobađa prostor na tlu.

Novi Kangoo ističe se mišićavim dizajnom. Potpuno obnovljen prednji kraj ukrašen je kromiranom linijom koja spaja prednju masku i odbojnik, dok isklesani bokovi, naglašena ramena, elegantna završna obrada i kromirani umetci daju ovoj izvedbi luksuzan sjaj. Obnovljenu unutrašnjost krasi vodoravna armaturna ploča s brojnim pretincima za pohranu, a nova, potpuno redizajnirana sjedala sada su još udobnija i kvalitetnija.

Novi Kangoo opremljen je multimedijskim sustavom Renault EASY LINK i novim sustavima za pomoć u vožnji, uključujući digitalni unutarnji retrovizor sa stalnim prikazom. Taj novi poboljšani sustav jamči savršenu vidljivost stražnjeg dijela ceste, što je osobito praktično za vozila s ugrađenom pregradnom stijenom. Od novih značajki izdvajaju se i sustav za obuzdavanje njihanja prikolice, elektronički nadzor stabilnosti pri kočenju i aktivni sustav kočenja u nuždi.

Renault Kangoo bit će dostupan u najrazličitijim veličinama i s bogatom ponudom motora. Kupci će moći birati između dvije dužine, ručnog ili automatskog mjenjača te dizelskog, benzinskog ili električnog motora. Korisni obujam seže od 3,3 do 3,9 m³ u standardnoj izvedbi i od 4,2 do 4,9 m³ u produljenoj izvedbi.

Novi Kangoo, elegantan i prostran kombi s pet pravih sjedala, osvježenim se izgledom, naglašenom udobnošću, bogatom opremom i novim sustavima za pomoć u vožnji savršeno prilagođava dinamičnim potrebama obitelji i timova. Zadržava sve značajke prilagodljivosti koje posebno cijene profesionalni kupci (upravna tijela, lokalne vlasti i razne udruge).

Novi Kangoo u putničkoj i teretnoj izvedbi proizvodit će se u Renaultovoj tvornici Maubeuge u Francuskoj, odakle će se plasirati na europsko i međunarodno tržište (*).

S druge strane, Renault Express praktičan je i učinkovit furgon namijenjen mladim poduzetnicima i vlasnicima malih flota koji traže pristupačno vozilo prilagođeno njihovim osnovnim potrebama. Odlikuje se prepoznatljivim Renaultovim dizajnom u kojem se prepliću robusnost i suvremenost. Dojam kvalitete i udobnosti u obnovljenoj unutrašnjosti dodatno je naglašen ojačanim sjedalima. Posebna je pozornost posvećena prostoru za odlaganje i ergonomičnosti pa se Renault Express može pohvaliti najvećim obujmom pretinaca za odlaganje u klasi (48 l) i utovarnim kapacitetom od 3,3 do 3,7 m³.

Novi Express opremljen je multimedijskim sustavom EASY LINK i sustavima za pomoć u vožnji kao što su sustav za pomoć pri vožnji unatrag, nadzor mrtvog kuta, prednji i stražnji parkirni senzori i, dakako, širokokutni retrovizor. Riječ je o modelu koji je okretan i ekonomičan kombi s pet pravih sjedala i izdašnim utovarnim kapacitetom. Konstruiran je da ispuni profesionalne i privatne potrebe poduzetnika, kao i potrebe obrtnika i trgovaca.

Novi Express u putničkoj i gospodarskoj proizvodit će se u Renaultovoj tvornici u Tangeru u Maroku, s tim da će novi Renault Express u gospodarskoj izvedbi biti dostupan na europskim i međunarodnim tržištima (*), a u putničkoj samo na međunarodnim tržištima izvan Europe.

Novi Kangoo i posve novi Renault Express: prednosti marke Renault Pro+ za profesionalce. Zahvaljujući 120 godina stručnosti u području lakih gospodarskih vozila, Renault je iskoristio sve svoje znanje kako bi pod markom Renault Pro+ ponudio laka gospodarska vozila po mjeri i usluge za profesionalne kupce na 650 lokacija diljem svijeta.

Renault je već 21 godinu (od 1998. godine) europski predvodnik u klasi kombija i mini kombija.  Također je pionir i već devetu godinu zaredom predvodnik u području električnih lakih gospodarskih vozila: gotovo svako drugo električno lako gospodarsko vozilo koje se proda proizveo je Renault. Kangoo Z.E. je od 2011. godine najprodavanije električno gospodarsko vozilo u Europi s više od 50.000 prodanih primjeraka.

Renault planira elektrificirati čitavu ponudu kombija i malih kombija do 2022.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin