SLAVLJENIČKI PRIMJERAK IDE U POŠTU

Renault Kangoo slavi okruglu proizvodnju 4 milijuna primjeraka u tvornici Maubeuge

Foto: Renault

Renault je 14. prosinca u Maubeugeu predstavio četiri milijunti Kangoo koji ide tvrtki La Poste, velikom i značajnom kupcu marke…

Prvi Renault Kangoo sišao je s proizvodnih traka tvornice u Maubeugeu 1997. godine, izumivši segment vozila za sve vrste aktivnosti, sa svojim jedinstvenim, praktičnim dizajnom i inovativnim kliznim bočnim vratima.

25 godina kasnije, dostupan u 50 zemalja diljem svijeta, Renault Kangoo prodan je u više od 4,4 milijuna jedinica, od čega je 4 milijuna proizvedeno u Maubeugeu, dijelu Ampere ElectriCityja. Također se već 25 godina proizvodi u Argentini za tržište Južne Amerike. Renault Kangoo je najprodavanije električno vozilo u svom segmentu, s više od 100.000 prodanih jedinica od 2011. u Europi.

Idealan i za obiteljsku upotrebu i za poslovnu djelatnost, Kangoo pruža vrlo udobnu vožnju sa svojim neovisnim, modularnim sjedalima i poznatim unutarnjim prostorom. Na dužoj verziji Grand Kangooa, sedam pravih modularnih sjedala dopuštaju čak 1024 različite konfiguracije.

Kangoo Van je savršen poslovni partner, s ključnim inovacijama kao što su vrata “Open Sesame” koja otkrivaju najbolji bočni otvor na tržištu od 1,45 m, sklopivi krovni nosač Easy Inside, tri prednja sjedala sa sklopivim središnjim naslonima koji tvore pokretna radna površina i gotovo 60 litara unutarnjeg prostora za pohranu, uključujući ladicu Renault Easy Life.

U četvrtak, 14. prosinca 2023., Heinz-Jürgen Löw, viši potpredsjednik, laka gospodarska vozila marke Renault, industrijski direktor Ampere ElectriCityja i direktor tvornice Maubeuge, predali su Renault Kangoo. Ključeve je preuzela Eve Pietriga, glavna izvršna direktorica VEHIPOSTE-a i Betty Didierdefresse, direktorica operacija VEHIPOSTE-a, podružnice grupe La Poste. Ovaj Renault Kangoo 4-milijunti je primjerak proizveden u Maubeugeu od 1997.

La Poste je jedan od povijesnih kupaca. Više od jednog stoljeća francuska pošta koristi Renault laka gospodarska vozila za dostavu pošte i paketa Francuzima.

Pionir u električnoj mobilnosti, La Poste koristi električna vozila od 1904. Ključni partner u razvoju i uspjehu Renaultovih 100% električnih lakih gospodarskih vozila, danas stoji kao svjetski lider za svoje potpuno električne flote.

La Poste se pridružila Renault Express električnom programu 1980-ih, nastavljajući s najvećom flotom električnih vozila od 2011., prvenstveno s Kangoo Z.E. Odnos između La Poste i Renaulta prije svega je dobro partnerstvo koje je odigralo važnu ulogu u poziciji marke kao pionira i lidera u ovom području.

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo