Renault Mégane Conquest osvojio je maksimalnih 5 Euro NCAP zvjezdica

Osvajanjem maksimalnih 5 zvjezdica na testiranju Euro NCAP-a novi Renault Mégane Conquest ušao je u krug najsigurnijih vozila na tržištu...

Novi Renault Mégane Conquest konstruiran je na modularnoj platformi CMF-B, jednako kao i Captur. To znači da se odlikuje optimiziranom strukturom karoserije, redizajniranim sjedalima i zatezačima sigurnosnih pojaseva s pirotehničkim predzatezačima i ograničivačima opterećenja za optimalnu potporu za sve putnike. Renault je usto i ambasador tehnologije Fix4sure za sprječavanje podvlačenja tijela ispod sigurnosnog pojasa.

Elegantne linije i jedinstveni profil čine novi Renault Mégane Conquest pravim obiteljskim SUV-om. Vrlo je prostran i udoban i omogućuje jednostavno postavljanje dječjih sjedalica na bočna stražnja sjedala.

Naravno, tu je i bogata sigurnosna oprema koja stiže serijski s ovim modelom. Novi Renault Mégane Conquest opremljen je najnovijom generacijom sustava za pomoć u vožnji. Ti sustavi uključuju sustav za pomoć u vožnji autocestom i u prometnim gužvama, prepoznavanje prometnih znakova, upozorenje na mrtvi kut, upozorenje na izlazak iz voznog traka i sustav za održavanje vozila u voznom traku i jamstvo su sigurnije i opuštenije vožnje. Primjerice, kad aktivni sustav kočenja u nuždi otkrije bicikliste ili pješake, upozorava vozača na opasnu situaciju i aktivira kočnice ako vozač ne reagira na vrijeme.

Još jedan od čimbenika koji utječu na sigurnost je povećana vidljivost ostvarena s pomoću kamere od 360°, serijskih Full LED prednjih svjetala, automatskog uključivanja svjetala i samozatamnjujućeg unutarnjeg retrovizora.

Komentari