7. TITULA ZA FRANCUSKU MARKU

Europski žiri proglasio je Renault Scenic E-Tech electric Automobilom godine 2024.

Pobjednika natjecanja birao je žiri sastavljen od 59 automobilističkih novinara iz 22 zemlje. Scenic je osvojio prvo mjesto s 329 bodova te je nakon modela 16 (1966.), 9 (1982.), Clio (1991.), Scenic (1997.), Megane (2003.) i Clio (2006.) sedmi Renault kojemu je dodijeljen prestižni naslov „Automobil godine”

Renault Scenic E-Tech proglašen je Automobilom godine 2024. Rezultati su objavljeni u ponedjeljak 26. veljače na svečanosti Međunarodnog salona automobila u Ženevi (Švicarska). Kompaktan, dovoljno lagan za gradske ceste i opremljen tehnologijom za veću udobnost na dugim putovanjima… Renault Scenic E-Tech electric može se pohvaliti dosegom do 625 km (WLTP)!

Nakon prvog kruga glasovanja u studenome prošle godine, Renault Scenic se našao među sedam finalista: BMW serije 5, BYD Seal, Kia EV9, Peugeot E-3008/3008, Renault Scenic, Toyota C-HR i Volvo EX30. Pobjednika natjecanja birao je žiri sastavljen od 59 automobilističkih novinara iz 22 zemlje. Scenic je osvojio prvo mjesto s 329 bodova.

– Svi zaposlenici Renault Grupe i marke Renault mogu biti itekako ponosni na osvojeni prestižni naslov Automobila godine. To nam priznanje potvrđuje da smo donijeli prave odluke: rekordan doseg, prostrana i primamljiva unutrašnjost i pomno reguliran ekološki otisak! Kad se tomu doda i užitak u vožnji te oprema dostojna jednog „vozila za život”, kao što je novi panoramski krov Solarbay ili najnovija generacija sustava OpenR Link s ugrađenim Google uslugama, možemo sa sigurnošću reći da Scenic ima sve što je potrebno da osigura svoj položaj na europskom tržištu električnih vozila, izjavio je Fabrice Cambolive, direktor marke Renault.

Renault Electric E-Tech electric, 100 % električno vozilo konstruirano na srednjoj platformi AmpR (bivša platforma CMF-EV), osmišljen je za profesionalce koji cijene svestranost. Zahvaljujući nultoj stopi emisija, okretnim voznim osobinama, maloj masi (1890 kg) i kompaktnim dimenzijama (duljina od 4,47 m), Scenic se odlično snalazi u gradu! Povrh toga je prikladan i za dulja putovanja, budući da nudi doseg do 625 km (WLTP), udobnost, obilje prostora u unutrašnjosti i tehnologiju za veći užitak u vožnji.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo