RESTAURACIJA

Restaurirani Porsche 911 zasjao novim sjajem zahvaljujući DP Motorsportu

Jedna od najcjenjenijih restauracijskih tvrtki uhvatila se u koštac s jednim modelom Porschea 911, a rezultat je fantastičan…

Za osnovu ove restauracije poslužio je model 911 Carrera Coupe koji je proizveden 1985. godine. U DP Motorsportu tu su karoseriju zahvaljujući pripadajućim elementima ‘pretvorili’ u karoseriju koja je činila modele 911 S/T iz 1970.-ih godina prošlog stoljeća. Karoserija je obojana u jednu od originalnih boja s kojim je Carrera GT tada dolazila.

Također, motorizacija je promijenjena u skladu sa godinama, pa je umjesto 3,2-litrenog boxer motora stigao 3,6-litreni iz serije 964, a ispucava čak 290 KS i 324 Nm okretnog momenta. Zbog mase od 940 kilograma, ovo su itekako ozbiljne brojke za ovakav coupe.

Nakon vraćanja u prošlost, tu su i malo modernije promjene; KW Clubsport ovjes te pojačane kočnice, a estetsku funkciju upotpunjavaju Fuchs aluminijske felge veličine 15 inča.

Za kraj, unutrašnjost krasi kožom obloženi Momo volan te retro sportska sjedala. Jedan od najtraženijih kolekcionarskih primjeraka upravo je postao još atraktivniji…

Autor