MORE DETALJA...

Rimac Nevera, predstavljena i službeno izvedba koju je naručio Mate Rimac

Foto: Rimac Automobili

Mate Rimac pokrenuo je Rimac Automobili priču 2009. sa snom o izgradnji potpuno električnog hiperautomobila. Sada, 15 godina kasnije, preuzeo je vlastitu Neveru…

Automobil koji nosi njegovo ime i predstavlja samu inkarnaciju njegove izvorne vizije vrhunskih performansi, tako je u službenom dopisu napravljen uvod na ovu priču.

Foto: Rimac Automobili

Očekivano, čovjek koji poznaje svaku maticu i vijak, duljinu žice i liniju koda u Neveri imao je jasan koncept u svom umu kako bi njegov automobil trebao biti personaliziran. A s gotovo neograničenim opcijama koje nudi Rimac Automobili, ta bi se vizija mogla gotovo savršeno prevesti s uma na metal i karbonska vlakna. Gotovo sve što čini Neveru proizvodi se u Hrvatskoj; postoji radionica za izradu zamršenih metalnih dijelova, postoji radionica za nanošenje besprijekornih zrcalnih završetaka i stvaranje potpuno nove boje, postoji područje za obrezivanje i – naravno – postoji dizajnerski tim spreman vašu viziju pretvoriti u stvarnost.

Interni tim za boje i opremu predložio je nekoliko livreja po narudžbi i dvobojnih završnih obrada – baš kao što bi učinili sa svakim kupcem po narudžbi – ali Mate je odlučio ostati vjeran svojoj početnoj viziji. Tako je karoserija od punog karbona tonirana u crveno – zajedno s bedžom Nevera po narudžbi – s naglascima u prirodnim golim karbonskim vlaknima. Želio je pokazati prirodne materijale ovog automobila u svoj njihovoj ljepoti.

Foto: Rimac Automobili

Hrvatske zastave ručno su oslikane na bočnim retrovizorima, a tu je i posebno dizajnirani motiv munje skriven ispod stražnjeg spojlera u znak počasti mediteranskim olujama na obali Hrvatske po kojima je Nevera dobila ime. Mate je poznat po tome što je iznimno ponosan na dom Rimac Grupe u Hrvatskoj, čak je odbijao preseliti poslovanje kad je bilo najteže, u prvim godinama iako je imao ponude za brojna ulaganja…

Foto: Rimac Automobili

Za Mateov automobil, on je uveo asimetrične ukrase – pretežno crne s jedne strane i crvene s druge strane. Odlučio se i za niz osobnih motiva, među kojima su i izvezeni motivi “Solinjanke”. Ovaj detalj interpretacija je skulpture Solinjanke koja se nalazi u zagrebačkom Arheološkom muzeju. “Pomalo je ludo iskustvo biti kupac unutar vlastite tvrtke, a ni ja vjerojatno nisam bio baš najlakši kupac. Kao i kod svih naših kupaca – postojao je proces sukreacije; dijeljenje ideja, njihovo razvijanje i konačno usavršavanje dok ne dobijete Neveru koja stoji sama i razgovara s vama osobno. Rezultat ne samo da izgleda sjajno, već govori važnu priču za mene.” opisao je cijeli proces narudžbe sam Mate.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo