Daimler aktivan širom svijeta

San kamiondžija Freightliner Cascadia od sada osvaja nova tržišta

Daimler Truck AG dovodi svoje najuspješnije kamione na tržište Australije i Novog Zelanda…

Prvi put će tako kupci s tog područja svijeta uskoro moći voziti novi Freightliner Cascadia. Svoje zadovoljstvo nije skrivao Martin Daum, predsjednik upravnog odbora Daimler Truck AG, kao i Roger Nielsen, član uprave i odgovorni za Sjevernu Ameriku i marke Freightliner, Western Star i Thomas Built Buses, a kamion su predstavili kupcima i predstavnicima medija u Sydneyu.Ne čudi ova ofenziva, budući da Daimler svoj entuzijazam temelji na udjelu od oko 38 % na različitim tržištima. Cascadia je neprikosnoveni prodajni adut u segmentu teških teretnih vozila u SAD-u.

Američka podružnica Daimler Trucks Sjeverna Amerika (DTNA) izvozi kamione u Australiju i Novi Zeland još od 1989., ali ovo je prvi put da će se serija Cascadia ponuditi na dva tržišta. Za ispitivanja i prilagodbu novog kamiona na zahtjevnim tržištima Australije i Novog Zelanda, Daimler Trucks Sjeverna Amerika (DTNA) uložio je značajna financijska ulaganja.

Daimler će tako prilagoditi kamione, a tu se misli na prebacivanje volana na desnu stranu. Također, bit će optimiziran pogonski sustava za transportne zadatke u Australiji koja obično prelaze 100 tona dopuštene snage, posebne odbojnike s podvozjem, kao i kabinu posebno razvijenu za australske standarde.

Autor

Preporučeni sadržaj