AMERIKA I STRUJA NOVA ŠANSA ZA USPJEH

Scout će kao marka oživjeti u Americi 2026., a iza cijelog projekta stoji Volkswagen

-

Volkswagen grupa lansirat će potpuno električni pick-up i robusni SUV Scout u Sjedinjenim Državama. Odluku Uprave danas je potvrdio i Nadzorni odbor Volkswagen grupe…

Vozila će biti dizajnirana, projektirana i proizvedena u SAD-u za američke kupce. U tu svrhu, ove će se godine u SAD-u osnovati zasebna, neovisna tvrtka dok Volkswagen grupa preseli marku Scout u prostor za električna vozila. Prvi prototipovi trebali bi biti predstavljeni sljedeće godine, a početak proizvodnje planiran je za 2026. Elektrificirana marka Scout bit će izgrađena na novom konceptu tehničke platforme koja donosi novi pickup i RUV kredibilitet izvan postojećeg portfelja Volkswagen Grupe.

Herbert Diess, izvršni direktor Volkswagen AG ovaj projekt je opisao biranim riječima: “Nakon uspješnog preokreta Volkswagena u SAD-u, sada koristimo priliku da dodatno ojačamo svoju poziciju na jednom od najznačajnijih rastućih tržišta za električne modele. Elektrifikacija pruža povijesnu priliku za ulazak u vrlo atraktivan pick-up i R-SUV segment. Ovime naglašavamo našu ambiciju da postanemo relevantni igrač na američkom tržištu.”

Foto: Volkswagen

Autor