Škoda Citigo e iV najjeftiniji je električni automobil na tržištu!

Blizanac Volkswagena e-up! raspolaže sa elektromotorom snage 61 kW, litij-ionskim baterijama sa 36,8 kW, a ujedno je i najjeftiniji električni automobil na hrvatskom tržištu…

Oslonjena na braću blizance Volkswagen Up i Seat Mii, Škodin model Citigo nosi titulu najjeftinijeg električnog automobila na našem tržištu. Riječ je o elektromotoru snage 83 KS dok je maksimalna brzina ograničena na 130 km/h. Ubrzanja su odlična zahvaljujući trenutnom okretnog momentu od 210 Nm a sve se to odvija uz, naravno, nultu razinu emisije. Zahvaljujući kapacitetu litij-ionskih baterija 36,8 kW, doseg ovog modela iznosi pristojnih 265 kilometara. Potonji je doseg dovoljan za obavljanje svih poslova u gradu i van njega.

Punjenje u trofaznoj mreži Wallbox traje šest, a u kućnoj osam sati. No, brzim, visokonaponskim punjačem baterije se mogu napuniti na 80 posto kapaciteta za samo 50 minuta. Tu je i potpora za zadržavanje vozila u traci, a tu su i serijski stražnji parkirni senzori.

Početna cijena za Citigo e iV iznosi nešto više od 123 tisuće kuna što će razveseliti sve koji žele mali, pouzdan i ekološki osvješten automobil!

Autoportal No.1

Komentari