PREKRASNI PRIMJERCI KROZ POVIJEST

Škoda Enyaq Coupe iV dok odbrojava do svoje premijere, upoznaje nas sa prethodnicima

Prve najavne slike ENYAQ COUPÉ iV dale su nam uvid u ono što možemo očekivati, elegantne linije električnog SUV coupéa iz Mlade Boleslav…

Škoda uskoro predstavlja lijepi povišeni coupe model. No, dok čekamo njegovu službenu premijeru, podsjetimo se na modele iz Češke, koji su osvajali ili su bar trebali svojom coupe siluetom.

Upoznajte povijesne prethodnike Enyaq Coupea…

Škoda POPULAR MONTE CARLO

Elegantni oblici karoserije iz davne povijesti. POPULAR MONTE CARLO iz 1935. nije samo jedan od najljepših automobila u povijesti češke marke, već je i jedan od najljepših automobila ikada napravljenih, prema brojnim ljubiteljima klasičnih vozila.

Škoda 1000 MBX

Škoda 1000 MBX iz 1966., coupé izveden je iz legendarnog 1000 MB. Karoserija bez središnjeg stupa i dalje je jedinstvena u povijesti proizvodnje češkog proizvođača automobila.

Škoda 110 R

Čuvena Škoda 110 R ne može izostati s popisa legendarnih Škoda coupéa. Proizveden između 1970. i 1980. godine, iznjedrio je između ostalih i sportske legende 200 RS i 130 RS. Stoga ne čudi da ćete ga vidjeti uskoro u promo videu tijekom svjetske premijere modela Škoda ENYAQ COUPÉ iV.

Škoda RAPID

Nakon 110 R slijedila je Škoda GARDE 1981. i sada legendarna Škoda RAPID 1984. Coupé sa stražnjim motorom i ravnim rubovima bio je automobil iz snova nekoliko generacija čeških vozača i dugo je ostao posljednji serijski Škoda coupé .

ŠKODA TUDOR


Iako su obožavatelji marke morali malo pričekati na još jedan pravi coupé, češki proizvođač automobila ih je s vremena na vrijeme iznenadio nevjerojatnim konceptnim automobilima. 2002. godine, primjerice, zaljubljenike u automobile oduševila je studija Škoda Tudor koja se temeljila na tadašnjoj prvoj generaciji Superba.

Škoda KODIAQ GT


Škoda KODIAQ GT vratio je tradiciju kupea tvrtke u masovnu proizvodnju nakon dugogodišnjeg izbivanja. Dizajniran isključivo za kinesko tržište, automobil je lansiran 2018. ENYAQ COUPÉ iV sada će nastaviti tradiciju na zahtjevnom europskom tržištu.

Foto: Škoda

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin