JURI DO 180 KM/H i za 6,5 S na 100 km/h

Škoda Enyaq RS iV je najnovija sportska uzdanica iz Češke, uz domet od 500 km!

Iz Češke stiže nešto jako zanimljivo. Novi Enyaq RS iV donosi čak 299 KS i obogaćuje uz Coupe ponudu sportskog programa električnog SUV modela…

Baš kao i Enyaq Coupe RS iV, češki proizvođač automobila odlučio se za dva motora s ukupnom snagom sustava od 220 kW i pogonom na sve kotače za vrhunski prihvaćen model. Zahvaljujući iznimnom koeficijentu otpora od cw 0,265, ENYAQ RS iV ima domet od preko 500 kilometara u WLTP ciklusu.

Novi ‘sportski’ SUV ima pogon na sve kotače i dva električna motora sa izlaznom snagom sustava od 299 KS, kao i Enyaq COUPÉ RS iV. To čini dvije RS verzije obitelji Enyaq iV najsnažnijim vozilima u ŠKODA portfelju. Obitelj Enyaq iV temelji se na modularnom alatu za elektrifikaciju (MEB) Volkswagen Grupe i silazi s proizvodne trake u glavnoj tvornici marke, u Mladá Boleslav.

Dinamičan izgled sa standardnim sportskim ovjesom, velikim kotačima od 20 ili 21 inča i prepoznatljivim RS oznakama, čini ga odmah prepoznatljivim u domeni RS obitelji. S najvećom brzinom od 180 km/h, 20 km/h je brži od ostalih ENYAQ iV modela. Lokalno bez emisija, vozilo ubrzava od 0 do 100 km/h za 6,5 sekundi i može se pohvaliti najvećim okretnim momentom od 460 Nm. Njegova baterija od 82 kWh, visoka energetska učinkovitost i koeficijent otpora cw od 0,265 daju modelu maksimalni domet od preko 500 kilometara u WLTP ciklusu. Zahvaljujući maksimalnoj snazi punjenja od 135 kW, litij-ionska visokonaponska baterija ENYAQ RS iV može se napuniti od 10% do 80% u samo 36 minuta na stanicama za brzo punjenje.

Enyaq iV i Enyaq Coupe iV jedini su MEB modeli koji se proizvode u Europi izvan Njemačke. Škoda Auto najavila je da će u nadolazećim danima s proizvodne trake sići 100.000. primjerak iz obitelji Enyaq iV. Ova brojka uključuje Enyaq iV SUV i Enyaq Coupe iV seriju u svim njihovim varijantama, kao što su sportske RS i Sportline verzije. Uz potpuno električne modele, proizvođač automobila kupcima nudi i Škoda iV ekosustav, koji uključuje zidne kutije za praktično punjenje kod kuće i POWERPASS, karticu za punjenje koja se može koristiti u cijeloj Europi.

Foto: Škoda

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo