NOVO POGLAVLJE

Škoda i službeno pokrenula proizvodnju osvježene Octavije

Foto: Škoda

Redizajnirana Škoda Octavia 4. generacije počela se proizvoditi u glavnoj tvornici u Mladá Boleslav. Od 1996. proizvedeno je 7,5 milijuna Octavia

Češka marka pokrenula je serijsku proizvodnju osvježenog modela Škoda Octavia u glavnoj tvornici u Mladá Boleslav. Nadograđena četvrta generacija bestselera marke ima redizajniranu Škoda rešetku, nova LED matrična prednja svjetla druge generacije i integraciju ChatGPT-a u Laura glasovnog asistenta, među ostalim poboljšanjima.

S premještanjem proizvodnje novog modela Škoda Octavia u tvornicu u Kvasinyju kasnije ove godine, češki proizvođač automobila stvorit će dodatne kapacitete u Mladá Boleslav.

“Sa samo oko 7,5 milijuna jedinica proizvedenih od prve moderne generacije koja je debitirala 1996., Škoda Octavia ostaje srce naše marke. Ovo najnovije ažuriranje postavlja nove standarde u dizajnu, tehnologiji i održivosti.” govori Andreas Dick, član uprave Škoda Auto za proizvodnju i logistiku.

Proizvodnja Octavije započela je u Mladá Boleslav, s opcijama za četiri benzinska i dva dizelska motora, koji isporučuju do 195 kW (265 KS), zajedno s blagim hibridnim verzijama. U drugoj polovici godine Škoda Auto namjerava prebaciti proizvodnju Octavije u tvornicu u Kvasinyju.

Ovaj strateški potez povećat će kapacitet za proizvodnju movog modela Octavia u Kvasinyju, a istovremeno će osloboditi prostor u tvornici u Mladá Boleslavu kako bi se usredotočio na proizvodnju modela Enyaq, Enyaq Coupé i Elroq.

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo