NAJAVA BRŽE ISPORUKE

Škoda je pogon za kablove premjestila iz Ukrajine u Češku

-

Škoda je djelomično, u bliskoj suradnji s pogođenim dobavljačima premjestila proizvodnju kabelsk materijala iz Ukrajine u Češku Republiku

Češki proizvođač automobila također osigurava dodatne proizvodne kapacitete u Maroku i drugim zemljama. Cilj mjera je još učinkovitije zaštititi tvrtku od potencijalnih uskih grla u opskrbi i poremećaja u opskrbnom lancu u budućnosti. Aranžmani će omogućiti da se trenutni obujam proizvodnje udvostruči ako bude potrebno.

“U Škoda Auto vrlo blisko surađujemo s našim partnerima tijekom proteklih nekoliko tjedana, a sve kako bismo minimizirali utjecaj rata u Ukrajini na opskrbu kabelskim svežnjama. Uz veliku predanost uspjeli smo u kratkom roku obnoviti proizvodnju u Ukrajini te značajno povećati proizvodne kapacitete. Želio bih zahvaliti cijelom timu i svim uključenim dobavljačima na ovom postignuću. Istodobno, mogu uvjeriti naše ukrajinske partnere da smo im i da ćemo im ostati u potpunosti predani. Imaju naše krajnje poštovanje što nas nastavljaju opskrbljivati ​​kako to okolnosti dopuštaju.” rekao je Karsten Schnake, član Uprave za nabavu u Škodi.

Zbog uskih grla u opskrbi vezanih uz rat, Škoda Auto je od 3. ožujka bila prisiljena obustaviti proizvodnju potpuno električnog Enyaq iV na osam tjedana zbog nedostatka kabelskog materijala. S ciljem što bržeg ponovnog pokretanja proizvodnje, proizvođač automobila i njegovi dobavljači brzo su počeli istraživati ​​umnožavanje proizvodnje kabelskih svežnja u drugim proizvodnim pogonima u Europi i Sjevernoj Africi.

Na taj su način Škoda i PEKM Kabeltechnik uspjeli premjestiti dio proizvodnje kabelskog svežnja iz Ukrajine u Mladu Boleslavu u roku od pet tjedana od početka rata. PEKM je ugradio potrebnu proizvodnu opremu u montažnim halama koje je osigurao Škoda auto. U proizvodnim pogonima radi 35 žena iz ukrajinske tvornice u Lavovu, koje sada obučavaju nove zaposlenike. Kabelski snopovi za Škoda Fabia Combi sada se proizvode u sjedištu Škode, a proizvodnja kabelskih svežnja za serije modela Octavia, Kodiaq, Karoq i Superb počinje u narednim tjednima.

Svi vi koji čekate isporuku novih vozila, ipak bi se obećani datumi mogli ispunit.

Foto: Škoda

 

Autor