Škoda Octavia na Testu izbjegavanja losa, nije sve tako idealno!

Škoda Octavia 4. Za ovaj je model teško reći neku lošu riječ, a ako je ovaj ‘problem’ i najveći koji se veže uz češki proizvod, onda inženjeri imaju razloga za slavlje…

Izvor: km77.com

Španjolski km77.com i dalje provodi svoja poznata testiranja. Na prvom prolazu, Škoda Octavia nije se proslavila na 77 km/h. Previše podupravljanja u drugom sektoru konusa i dva čunja su završila u zraku. Naravno, automobil nije imao čudne ili teško kontrolirane reakcije izvan spomenutog podupravljanja.

Potom je test nastavljen s nešto manjom brzinom i Škoda je odradila ovaj izazov uz brzinu od 74 km/h. Kao što se vidi na videozapisu, pokreti karoserije modela Škoda Octavia prilično su smireni, a kotrljanje je relativno oštro za ono što je uobičajeno u današnjim limuzinama.

Os stražnjih kotača ima malu tendenciju prekomjernog upravljanja. Toliko lagano da nije zastrašujuće i da čak malo pomaže usmjeriti nos prema završnom dijelu čunjeva.

74 km/h najveća je brzina koju smo postigli s vozilom opremljenim gumama Bridgestone Turanza T005.

Iznad 74 km/h, podupravljanje ne dopušta vozilu da se zadrži u granicama definiranim konusima, ali to je jedini negativni poremećaj koji trpe reakcije s povećanjem brzine. To je automobil koji nas neće dovesti u nevolju ako iz bilo kojeg razloga moramo napraviti nagli manevar kako bismo izbjegli nesreću.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin