ZA NAPREDAK I RAZVOJ

Škoda otvorila simulacijski centar za napredna testiranja vozila

Foto: Škoda

Novi simulacijski centar za sveobuhvatno testiranje sustava odnosi se na propulzije i toplinskog upravljanja za vozila s benzinskim, dizelskim, hibridnim i potpuno električnim pogonskim sklopovima

Škoda je svečano otvorio nove objekte za Emisijski centar i potpuno novi Simulacijski centar u Mladá Boleslav. Nakon ulaganja od gotovo 22 milijuna eura, laboratorij će ojačati vlastite razvojne sposobnosti proizvođača automobila unutar odjela za tehnički razvoj. Najsuvremenije tehnologije omogućuju preciznu i točnu simulaciju širokog raspona klimatskih uvjeta, omogućujući sveobuhvatne testove koji oponašaju operacije u stvarnom svijetu.

U novom simulacijskom centru nalazi se laboratorij jedinstven u Češkoj i Volkswagen grupi općenito te je među najmodernijim objektima te vrste u Europi.

Foto: Škoda

Novi simulacijski centar omogućuje testiranje funkcionalnosti vozila pod ekstremnim opterećenjem i provjeru valjanosti virtualnih izračuna u različitim uvjetima vožnje, pružajući visok stupanj varijabilnosti ispitivanja u različitim klimatskim okruženjima. Postrojenje može izdržati temperature od -7 do +50°C tijekom testiranja. Štoviše, postrojenje može simulirati uvjete u rasponu od 10 do 95% relativne vlažnosti (ključno za regije poput Indije), izloženost sunčevoj svjetlosti i planinsku vožnju na visinama do 5500 metara iznad razine mora. Laboratorij također ima moderan dinamometar s valjcima za vozila snage do 300 kW, koji može simulirati otpore vožnje pri brzinama do 265 km/h. Dodatno, opremljen je sofisticiranim zračnim kanalima s dva ventilatora za simulaciju protoka zraka, sustavom za analizu emisija i stanicom za punjenje velike brzine za električna vozila snage do 400 kW. Sposobnost kombiniranja ovih tehnologija omogućuje složene testove koji usko ponavljaju operacije u stvarnom svijetu s visokom točnošću i preciznošću u rezultatima, dok se analiza i procjena podataka provode na licu mjesta. Obavljajući do 850 testova godišnje, Simulacijski centar značajno proširuje mogućnosti razvoja novih tehničkih rješenja.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo