FERAT KAO INSPIRACIJA

Škoda priprema napad na Porsche, Ferrari i društvo?

Povijest Škode puna je jedinstvenih automobila. No, automobil poznat pod imenom Ferat zauzima među njima posebno mjesto.

Kako ovaj naslov samo dobro zvuči. No, istina je potpuno drugačija. Ferat je postao filmska zvijezda, a sada je inspirirala mladog dizajnera na stvaranje moderne verzije.

Prvotno zamišljen kao sportski koncept i prototip za model Škoda 110 Super Sport, automobil je na kraju pretvoren u zvijezdu češkog horor filma pod nazivom Feratski vampir. A priča o ponovnom rođenju Škode Ferata, ideja je francuskog dizajnera Baptiste de Brugierea, koji dokazuje da i danas može napraviti modernu interpretaciju zvijezde filma.

Škoda Ferat

“Prije otprilike tri godine imao sam priliku po prvi put posjetiti Muzej Škode. Tamo sam prvi put ugledao Ferat koji me je fascinirao. Pa kad sam čuo za projekt Icons Get a Makeover, odmah sam se javio da stvorim njegovu modernu interpretaciju ”, kaže Baptiste. A jedan od razloga zašto je dobio tu priliku bila je činjenica kako je Škoda partner ovogodišnjeg Praškog festivala Comic Con 2021, festivala stripa i znanstvene fantastike, koji će proslaviti 40 godina od premijere Ferata na srebrnom ekranu.

Sjajan istup Francuza. Tko zna, možda Škoda dobije ideju i za nešto više, od modela koji bi krasio filmske naslove jednog dana opet!?

Foto: Škoda

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin