ŠKODA OCTAVIA RS

Škoda Octavia RS (2021.), s turbobenzinskih 305 KS, jurilica koju ćete poželjeti

U limuzinskoj i karavanskoj izvedbi, s nabrijanim 2.0 TSI iz Golfa R, u atraktivnom sportskom izdanju omogućit će sprint do stotke za 4,8 s, a bez blokade brzinu od 280 km/h…

Oduševljenje i emocije nakon prezentacije četvrte generacije glavnog češkog aduta Škoda Octavia još se nisu stišali, traži se informacija više o novom češkom adutu, pogotovo sportskom modelu RS, čiju prvu službenu skicu objavljujemo.

Naravno, bit će upregnut bi-turbobenzinskom verzijom dizelaša 2.0 TDI, kakvu smo već upoznali u najsnažnijem dizelskom modelu Volkswagen Passat 2.0 BiTurbo TDI DSG 4M, no još veće zanimanje izazvala je informacija o Top Gun turbobenzinskoj verziji 2.0 TSI s 305 KS. Pogledajte i zanimljiv video:

Riječ je o oplemenjenoj verziji motora kojeg smo upoznali u modelu Volkswagen Golf R. S automatskim mjenjačem DSG 7, s dvostrukom spojkom, i pogonom 4×4, do stotke će sprintati za 4,8 s, tvornički će brzina biti ograničena na 250 km/h. Dez blokade moći će potegnuti 280…

Sve će biti zaokruženo atraktivnom  sportskom izvedbom s 19 colnim serijskim i 20-colnim doplatnim felgama. Očekuje se 2021., a predserijski model bit će predstavljen na predstojećem salonu u Ženevi (5. do 15. ožujka).

Škoda Octavia četvrte generacije doživjet će zvjezdane trenutke. A ovo su prve špijunske snimke:

Autor

Preporučeni sadržaj