EVOLUCIJA G KLASE

Stari vs novi: Može li Mercedes-Benz G klasa stara 15 godina parirati novoj?

Throttle House ekipa donosi nam novi, zanimljivi video, gdje su glavni akteri priče dva, na prvi pogled identična, no ipak različita modela G klase…

Mercedes-Benz G klasa jedan je od kultnih terenaca, a nakon više od 40 godina nakon prvotnog predstavljanja, i dalje je izuzetno atraktivan automobil. Throttle House odlučio je izvesti na test dvije G klase, a premda je razlika od 15 godina na prvi pogled mala, neke ih stvari ipak razlikuju.

Siva G klasa na testu ujedno je, u vrijeme snimanja, bila i najjeftinija G klasa AMG u ponudi. G55 ispod poklopca motora krije 5,5 litreni V8 potpomognut superchargerom, a razvija 469 KS i 700 Nm okretnog momenta. Cijena ovog rabljenog primjerka je gotovo 40 tisuća dolara.

Bijela G klasa (aktualna) oznake G63 koja ispod poklopca motora krije 4,0- litreni biturbo V8 motor koji ispucava 577 KS te 850 Nm okretnog momenta.  No, tu je i paprena cijena od 259 tisuća dolara. Nemoguće je odabrati koji je od ove dvije G klase bolji i logičniji izbor, a koliko su ovi automobili zapravo različiti, pogledajte u videu.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo