POVRATAK LEGENDARNOG GTA

Stigla je Alfa Romeo Giulia GTA, glavobolja za BMW M3 i ekipu!

Novi model GTA bazira se na modelu Giulia Quadrifoglio, a ispod poklopca motora krije 2,9-litreni V6…

Kultna oznaka GTA vraća se sa stilom! Alfa Romeo upravo je predstavio paprene inačice dostupne u dvije verzije, Giulia GTA s četiri sjedala i Giulia GTAm s dva sportska sjedala, roll bar-om i pojasom za vezanje u šest točaka. Oba modela će imati 2,9-litreni V6 Bi-Turbo benzinac koji proizvodi čak 540 KS, dok su stručnjaci za smanjenje težine napravili odličan posao; GTA inačica lakša je za 100 kilograma od QV inačice zahvaljujući upotrebi karbonskih komponenti. Produkt toga je i najbolji omjer snage i težine u klasi od 2,82 kg/KS.

Inženjeri tvrtke Alfa Romeo radili su na poboljšanju aerodinamike i upravljivosti, a upravo ova rješenja sadrže tehničko znanje koje dolazi izravno iz Formule 1, zahvaljujući sinergiji sa Sauber inženjerima i upotrebi Sauber Aerokita.

Titanium Akrapovič središnji ispušni sustav integriran je u stražnji difuzor koji je načinjen od karbonskih vlakana. Tu su i 20-inčni kotači, a savladavanje velikih brzina poboljšano je proširivanjem traga prednjeg i stražnjeg kotača za 50 mm i razvojem novog seta opruga, amortizera i vijaka za sustav ovjesa.

Unutrašnjost karakterizira Alcantarom ukrašena nadzorna ploča, ploče vrata, pretinac za rukavice, bočni stupovi i središnja obloga sjedala. Alcantara se još više koristi u verziji GTAm, gdje je zbog smanjenja težine uklonjena stražnja klupa, ostavljajući prostor za potpuno tapecirani ‘umivaonik’, sa specifičnim kalupima dizajniranim za držanje kaciga i alata za gašenje požara.

Novi mat umetci od karbonskih vlakana daju unutrašnjosti izrazitu tehničku i estetsku eleganciju. U novom GTAm-u, unutrašnjost je jedinstvena po tome što sadrži “roll cage”, nema ploče na vratima ili stražnja sjedala, a vrata se otvaraju remenom umjesto ručke, što je još jedan dodir nadahnut trkačkim svijetom.

Alfa Romeo Giulia GTA i njezina ekstremna verzija, Giulia GTAm, bit će proizvedene u ograničenom izdanju od svega 500 jedinica što u praksi znači kako će biti spremne zauzeti svoje mjesto zajedno sa svojim prethodnikom iz 1965. godine kao jednim od najtraženijih kolekcionarskih predmeta. Novi modeli nisu samo veličanstveni za gledanje, već su spremni i na cesti otkriti svoju impresivnu snagu, uporabnu zahvaljujući nizu sofisticiranih tehničkih rješenja.

Budućih 500 vlasnika dobiti će i paket personaliziranog iskustva, koji uključuje kacigu Bell u specijalnoj GTA boji, kompletan trkački set Alpinestars (trkačko odijelo, rukavice i cipele) i personalizirani automobil Goodwool za zaštitu automobila. Kupci mogu pohađati i određeni tečaj vožnje osmišljen u Vozačkoj akademiji Alfa Romeo.

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo