AUKCIJA

Subaru Impreza koju je vozio Colin McRae prodana na aukciji, cijena 2.3 milijuna kuna!

Subaru Impreza prodana je u Australiji na aukciji za priličnu svotu…

Automobil je pronađen u Viktoriji u Australiji gdje je dugo vremena stajao, ali je bio u voznom stanju. Prvotna je procjena bila između 15.000 i 20.000 dolara. Međutim, prilikom druge procjene koju je obavila agencija ICAARS ustanovljeno je da ovaj automobil ima bogatu povijest. Dakle; riječ je o pravom WRC automobilu kojeg je vozio legendarni Colin McRae.

Zbog te činjenice je vrednost automobila značajno porasla pa je prodan za rekordnih 360.000 dolara. Zanimljivo je kako je Subaru plaćen u Bitcoin kriptovaluti.

Ipak, konkretno vozilo koje je pronađeno u Australiji nije ličio na slavni reli primjerak; nedostajalo mu je njegovo reli ruho, a bio je prekriven i prašinom. No, neke stvari se ipak ne mogu sakriti, ispod haube i dalje se krije originalni 2.0 bentinski motor s turbopunjačem uparen sa šesterostupanjskim ručnim mjenjačem.

Prodrive je bio zadužen za proizvodnju Subaruovih reli automobila, a proizvedena su svega 63 primjeraka. Nakon što je pronađen, dotični automobil s fotografija je restauriran i ponuđen na prodaju krajem rujna ove godine.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo