SLAVLJE

Subaru Levorg osvojio nagradu na domaćem terenu i postao ‘Japanski automobil godine 2020’

-

Prije izbora, predviđalo se kako će se glavna bitka za ovogodišnji japanski automobil godine voditi između tri automobila – Toyota Yaris, Honda Fit i Subaru Levorg…

Iako su Toyota i Honda dobro prolazile na anketama, potpuno novi Subaru Levorg na kraju je znatno nadmašio svoje rivale i stigao do željene nagrade za automobil goine 2020. na domaćem terenu.

U godini u kojoj je pandemija koronavirusa prijetila da se nagrada uopće ne održi, sveobuhvatna reorganizacija postupaka dodjele omogućila je proizvođačima da porotnicima ponude automobile za ocjenu i glasanje. U prvom od dva postupka glasanja, 60 članova žirija nagrade odabralo je 10 najboljih vozila godine krajem studenog, među ponuđenih 30 vozila.

Najboljih 10 automobila našlo se na Sodegaura Forest Raceway u blizini Tokija, gdje su sudci ponovno glasovali za odabir najboljeg automobila godine. Kad je brojanje završeno, Subaru Levorg proglašen je pobjednikom s 437 glasova, pobijedivši Toyotu Yaris sa 320 i Honda Fit s 300 glasova. Novi Levorg trenutno se prodaje samo u Japanu, ali proizvođač automobila planira lansiranje u Europi i Australiji. Nakon

Glavni razlozi za pobjedu Levorga proizašli su iz nagrađivane Subaru Global Platform automobila, a odličan dojam je ostavio i novi 1,8-litreni bokser turbo motor, te dorađeni ovjes, kao i uvjerljivost kočnica i upravljanja.

Autor