Asimetrični pogon i dalje dostupan

Subaru Forester e-Boxer novi je japanski ekološki adut

Dugovječni japanski SUV model dobio je novi, štedljiviji i ekološki osvješteniji motor…

Uz nove vanjske panele, LED prednja svjetla i svjetla za maglu te nove palete boja, Forester je pomlađen i spreman za novu tržišnu borbu.

Off-road stil koji je specifičan za ovaj automobil dodatno je naglašen uz 220 milimetara visoku podnice, a od prošle je generacije 20 milimetara širi te 30 milimetara duži. Za putnike straga to je veliki plus. Za evoluciju u dimenzijama zaslužna je nova Subaru Global platforma, a ovo je treći model načinjen na istoj. Forester e-Boxer dolazi s mnoštvo serijske opreme, a valja istaknuti Eye Sight sustav. Skup je to tehnologija koje pomažu vozaču za vožnje, a uz funkcije kočenja u nuždi te zadržavanja vozila unutar trake, nudi se i adaptivni tempomat. Pametne Side View kamere montirane na retrovizoru bočno parkiranje maksimalno olakšavaju, a tu su i adaptivna LED svjetla koja u suradnji s navigacijom zakreću snop prije no što se uđe u zavoj.

Infotainment sustav veličine 8 inča je napredniji i pregledniji, a za audiofile postoji mogućnost kupovine Harman Kardon ozvučenja. Ispod poklopca motora nalazi se dvolitreni boxer motor koji snagu prenosi na sva četiri kotača. U praksi to znači zdravih 156 konjskih snaga u sinergiji sa CVT bezstupanjskim mjenjačem. Litij-ionska je baterija montirana je ispod podnice prtljažnika, a upravo je ona zaslužna za vožnju na struju do 50 kilometara na sat. EV modus vožnje na taj će način biti zanimljiv u gradskim gužvama kada emisija štetnih plinova mora biti na vrlo niskoj razini.

Distribucija snage je linearna, pa će tako vozačima uvijek biti dostupan dovoljan okretni moment od 200 Nm.

No, za detalje i prve probne vožnje valja pričekati proljeće iduće godine, kada će i ostale informacije zajedno s početnom cijenom biti poznatije.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo