EKOLOŠKE POTEŠKOĆE

Suzuki u problemima, znači li to kraj za Jimny u Europi?

Novi Suzuki Jimny oduševio je svojim robusnim izgledom i prihvatljivom cijenom uz koju se dobivaju respektabilne terenske mogućnosti. No, zbog eko-normi uskoro bi se mogao naći u problemu…

Suzuki Jimny bi, kako za sad stvari stoje, od iduće godine mogao izostati iz ponude u Europi. Razlog tomu je emisija štetnih plinova! Naime, zbog novih ekoloških normi proizvođačima je neisplativo prodavati modele s visokom emisijom CO2, posebno ako u ostatku svojih modela na tržištu nemaju hibride ili “strujaše” koji bi svojim ekološkim rješenjima mogli uskočiti u pomoć flotnoj emisiji štetnih plinova.

U ovom slučaju, Jimny se nudi jedino s 1,5 litrenim atmosferskim benzinskim motorom, a zbog karaktera motora vrlo je vjerojatno kako se CO2 emisija ne može značajno smanjiti. U prijevodu, Suzuki bi bio suočen s plaćanjem kazni zbog prekoračenja emisije štetnih plinova.

No, i za to postoji rješenje. Jimny bi se mogao “modificirati” da upotpuni kriterije za ulazak u N1 skupinu vozila. N1 vozila ne ulaze u tu računicu pa bi upravo to mogla biti slamka spasa koju će Suzuki iskoristiti. No, onda se gube stražnja sjedala što može narušiti praktičnost.

No, ruku na srce, prijevoz putnika s ovim automobilom svakako nije prioritet…

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo