PULIĆ, ŠEBALJ I EKIPA...

Sve popularniji 9. INA Rally Kumrovec 2020. završio, sjajni poteza nije nedostajalo

-

Sad već dobro poznato automobilističko natjecanje održano je 6. i 7. ožujka, Austrijanac Wagner ima najviše razloga za veselje…

Kumrovec, mjesto po mnogočemu zanimljivo, ovih dana je bilo u znaku reli vozača i automobila. DriveTeam.hr ekipa pratila je tijek događanja.

Prijavljeno je bilo čak 68 posada iz devet zemalja, od toga je čak 52 ekipe iz Hrvatske.

foto: Domagoj Kovačić

Inače, Auto klub “Delta Sport” iz Zagreba, u suradnji s Krapinsko-zagorskom županijom, Općinama Kumrovec, Zagorska Sela i Termama Tuhelj organizirao je Međunarodno rally natjecanje pod nazivom 9. INA RALLY KUMROVEC 2020. U petak su odrađena dva izuzetno atraktivna prologa u Termama Tuhelj, dok je subota bila zamišljena kroz 6 brzinskih ispita na području Kumrovca i Zagorskih Sela.

foto: Domagoj Kovačić

Kao glavni favorit, istaknula se posada iz Austrije – Simon Wagner i Gerald Winter, vozeći u reli svijetu dokazanu – Škodu Fabiju R5 Evo. Svoj epitet favorita, na koncu su i potvrdili pobjedom na odvoženih 8 etapa. Drugi su završili Poljaci – Lukasz i Tomasz Kotarba, vozeći Citroen C3 R5. Na postolje su se još ‘ugurali’ Slovaci Vlastimil Majerčak i Pavol Kušnier (Škoda Fabia R5 Evo), uz zaostatak iza pobjednika od skoro tri minute.

foto: Domagoj Kovačić

Vrijedi istaknuti i domaće pobjede, uz Kramera i Pulića, u klasi 3 osvojila je ekipa AK Rijeka i AK Opatija Motorsport Tomas Hrvatin-Đani Simčić (Renault Clio RS), a u klasi 5 istarski par Nenad Hrvatin i Doris Labinjan vozeći Peugeot 306, iz Autokluba Prorace.

Foto: Domagoj Kovačić

Autor